HV KRAS/Volendam handbalnieuws 19 september

maandag 18 september 2017

Meisjes D 3 verliezen van Vido

Met een lekker najaarszonnetje aan de lucht mochten de meiden aantreden tegen de D1 van Vido. Het verschil in grootte en omvang van sommige van deze meiden boezemde gelijk al wat angst in, en deze angst was niet ongegrond. Al heel snel bleek dat dit team een goed geoliede machine was waar weinig tegen in te brengen was. Verdedigend ging het er aan Volendamse kant allemaal veel te lief aan toe waardoor er naar hartelust kon worden geschoten op onze keepster. Gelukkig herpakte de meiden zich goed nadat ze de eerste tien minuten nogal overdonderd waren. Aanvallend was het zoeken, want ook verdedigend stonden de Vido dames hun vrouwtje. In de eerste helft konden wij slechts één doelpunt maken via de sterk spelende Nyla Loch. De ruststand was 10-1.  Voor de tweede helft was de opdracht feller verdedigen, dit lukte aardig want de doelpuntenmachine stokte iets aan Vido kant, en aan Volendamse kant kwamen er aanvallend ook wat kansjes doordat de meiden met snel samenspel vaker de vrijstaande meisjes vonden. Het resulteerde in vier doelpunten ( Roos Haverkort 2x, Lily van Nek 1x en Nyla Loch 1x ) van onze kant en zes voor Vido zodat de tweede helft 6-4 werd. Bij elkaar opgeteld was het echter 16-5 een grote uitslag dat wel, maar dit fysieke geweld, daar moeten onze ( te lieve ) meiden nog even aan wennen maar dat gaat ongetwijfeld alleen maar beter worden!