HV KRAS/Volendam houdt kampioensaspiraties levend na stunt bij OCI-Lions

zondag 29 april 2018

In het hol van de leeuw boekte HV KRAS/Volendam zaterdagavond een bijzonder knappe overwinning. Op bezoek bij koploper OCI-Lions, dat al verzekerd is van de finale maar zaterdag alles op alles zette om van de Volendammers te vinden, werd overtuigend met 31-37 gewonnen. Volgende week kan KRAS/Volendam een finale plaats veiligstellen door te winnen van Fiqas/Aalsmeer in de Opperdam. Klik hier voor de stand.

Lions en KRAS/Volendam maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van. Volendam startte fel, greep direct een 0-3 voorsprong, maar gaf deze ook weer net zo snel uit handen: 9-6. Daarna verloren de teams elkaar nauwelijks uit het oog en werd er met 18-18 gerust.

Met Dennis Schellekens de tweede helft onder de lat stond de Volendamse dekking beter en sloeg het met een aantal breaks het eerste gaatje. Halverwege de tweede helft stond het 24-27. De gasten liepen daarna met 28-34 uit naar een verschil van zes. In de slotseconde belemmerde Lions-speler Joao Ramos doelman Schellekens nog van het scoren in een leeg doel en moest dit bekopen met een rode kaart. Igor Mrsulja was met acht doelpunten de trefzekerste Volendammer.

OCI-Lions – HV KRAS/Volendam: 31-37 (18-18). Rood: 59. Ramos (Lions).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Igor Mrsulja 8/2, Léon van Schie 6, Jan Josef 5, Jaap Beemsterboer 4, Maurits van Buren 4, Leon Geus 2, Sonni de Jonge 2, Geert Hinskens 2/1, Jordy Baijens 2, Marnix Roos 1, Tim Claessens, Rick Zwarthoed, Diego Jacobs, Jesper Bramanis.