HV KRAS/Volendam in slotfase onderuit tegen Achilles Bocholt

zondag 22 oktober 2017

Ruim 45 minuten waren Achilles Bocholt en HV KRAS/Volendam zaterdagavond aan elkaar gewaagd. Maar in de slotfase van de wedstrijd bleken de Belgen over de langste adem te beschikken. De Volendammers verloren de wedstrijd uiteindelijk met 37-32.

KRAS/Volendam startte, in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, sterk vanaf het begin. Na tien minuten leidden de gasten met 5-7. In de slotfase van de eerste helft herpakte Bocholt zich en leidde met een verschil van twee. Gerust werd er met 15-13.

Ook aan het begin van de tweede helft ontliepen beide teams elkaar nauwelijks iets. Binnen twee minuten was de stand alweer gelijk (16-16). Tot een kwartier voor het einde was de marge slechts één in het voordeel van Bocholt. Maar in het slotstuk van de wedstrijd schoot de thuisploeg het verschil naar vier: 30-26. Na een 35-29 stand verkleinde Volendam de achterstand nog naar drie, maar het gat was toen al te groot. Geert Hinskens was met acht goals de trefzekerste Volendammer.

KRAS/Volendam is door de nederlaag gezakt naa de zevende plaats in de BENE-League met acht punten uit zeven wedstrijden. Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. Het eerstvolgende duel is op zaterdag 4 november, thuis tegen Sporting Nelo.

Achilles Bocholt - HV KRAS/Volendam: 37-32 (15-13).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Geert Hinskens 8/2, Igor Mrsulja 7/1, Jaap Beemsterboer 7, Jan Josef 4, Tim Claessens 2, Rick Zwarthoed 2, Jordy Baijens 1, Leon Geus 1, Marnix Roos 1, Marc Kok, Diego Jacobs.