HV KRAS/Volendam legt Initia Hasselt in tweede helft over de knie

zondag 15 oktober 2017

Een wedstrijd met twee gezichten, zo valt het duel tussen HV KRAS/Volendam en Initia Hasselt van afgelopen zaterdag het beste te typeren. De Volendammers hadden in de eerste helft niet veel te vertellen tegen de Belgen en keken met rust tegen een 13-17 achterstand aan. Na rust maakte echter de thuisploeg de dienst uit en werd de achterstand meer dan goed gemaakt. Het eindigde uiteindelijk in 32-27.

Behalve de openingstreffer van Geert Hinskens stonden de Volendammers de rest van de tweede helft telkens op een achterstand. Na een krap kwartier stond toen al 5-10 voor de Belgen. Jordy Baijens moest even daarvoor met een rode kaart van het veld toen hij Hasselt-speler Tom Robyns in een break licht toucheerde. Het gat werd daarna nog wel verkleind naar 8-10, maar bij het ingaan van de slotminuut van de eerste helft tilde Hasselt het verschil weer naar vijf, met uiteindelijk 13-17 als ruststand. Even daarvoor ‘pakte’ ook cirkelspeler van Hasselt Tim Houbrechts een rode kaart toen hij Hinskens in het gezichte raakte bij een poging de bal te blokken.

Na de rust werd de boel achterin in elk geval een stuk beter dichtgemetseld. Daar was voornamelijk doelman Gerrie Eijlers verantwoordelijk voor met een aantal fraaie reddingen.

Aanvallend greep vooral Jan Josef zijn kansen. Hij maakte er in de tweede helft zes, waaronder de 25-24, waardoor hij Volendam zeven minuten voor tijd voor het eerst weer aan een voorsprong hielp. Ook zijn kompanen in de opbouwrij Geert Hinskens en Igor Mrsulja lieten zich zien. Laatstgenoemde zette met de 30-25 een marge neer die niet meer viel te overbruggen. Met de uiteindelijk 32-27 overwinning behouden de Volendammers hun ongeslagen thuisstatus. Komende zaterdag gaan de oranjehemden op bezoek bij Achilles Bocholt.

HV KRAS/Volendam – Initia Hasselt: 32-27 (13-17). Rode kaart: 13. Jordy Baijens (HV KRAS/Volendam), 24. Tim Houbrechts (Initia Hasselt).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Mike Zwarthoed; Jan Josef 8, Geert Hinskens 8/2, Igor Mrsulja 6, Jaap Beemsterboer 4, Rick Zwarthoed 2, Marc Kok 2, Leon Geus 1, Tim Claessens 1, Jordy Baijens, Marnix Roos, Diego Jacobs.