HV KRAS/Volendam nadert koploper Aalsmeer na winst in beladen derby (29-27)

zondag 13 oktober 2024

In een van de meest beladen duels van het seizoen heeft HV KRAS/Volendam zaterdagavond met 29-27 gewonnen van rivaal Greenpark/Aalsmeer. De kraker in de Super Handball League tussen de nummer één en twee van de competitie, altijd een hoogtepunt op de kalender, bracht opnieuw spanning en spektakel in Sporthal Opperdam. Door de zege komt Volendam nu op slechts één punt achterstand van de koploper Aalsmeer, waardoor de strijd om de eerste plek in de Super Handball League open blijft.

Eerste helft: Sterke comeback van Volendam na felle start Aalsmeer

De wedstrijd begon in het voordeel van Aalsmeer, dat fel uit de startblokken kwam en Volendam onder druk zette. Het team van hoofdcoach Geert Hinskens had moeite om in de wedstrijd te komen, terwijl Aalsmeer profiteerde van slordigheden in de verdediging van de thuisploeg. Toch slaagde Volendam er langzaam in om het spel naar zich toe te trekken, geholpen door een aantal cruciale reddingen van keeper Rob Goudriaan, die met indrukwekkende reflexen de aanvalsgolven van Aalsmeer wist te stuiten.

Bij rust stond Volendam nipt voor met 14-12, na een spannende eerste helft waarin beide ploegen alles gaven. De verdediging van Volendam, onder leiding van uitblinker Jordy Baijens, bleek in deze fase doorslaggevend om de kleine voorsprong vast te houden.

Tweede helft: Spannende slotfase, Volendam houdt stand

In de tweede helft ging Volendam voortvarend van start en wist de voorsprong langzaam uit te breiden. Dankzij snelle tegenaanvallen en goed combinatiespel liep de thuisploeg uit naar 28-25. Robin Nagtegaal, die namens Volendam de meeste doelpunten maakte, was met acht treffers van grote waarde voor de oranje-zwarten.

Toch gaf Aalsmeer zich niet zomaar gewonnen. In de laatste minuten kwam de koploper nog gevaarlijk dichtbij en verkleinde de achterstand naar 28-27. Met nog minder dan een minuut te spelen, hield Volendam het hoofd koel. Een cruciale redding van Goudriaan en een beslissende goal van Nagtegaal zorgden ervoor dat de overwinning toch in Volendamse handen bleef. De eindstand van 29-27 bracht opluchting en euforie bij het thuispubliek.