HV KRAS/Volendam op bezoek bij ‘onneembare vesting’ Hasselt

HV KRAS/Volendam op bezoek bij ‘onneembare vesting’ Hasselt

donderdag 01 februari 2018

Met nog zes wedstrijden voor de boeg komt het einde van de BENE-League langzaam in zicht. Zaterdag wacht HV KRAS/Volendam wederom een duel met een directe concurrent om de plaatsen voor de Final Four: Initia Hasselt. Het duel start om 20.15 uur.

De Belgen staan op een keurige derde plaats op de ranglijst met 22 punten. KRAS/Volendam volgt op twee punten en bekleedt de vijfde positie. Van de laatste zes wedstrijden won Hasselt er vijf. In de eigen sporthal Alverberg wisten de groenhemden zelfs alle wedstrijd tot nog toe te winnen. Vorig weekend werd er overtuigend gewonnen op bezoek bij Sasja: 21-28.

HV KRAS/Volendam schoot afgelopen zaterdag tegen concurrent Visé uit zijn slof en passeerde zelfs de grens van veertig gescoorde doelpunten: 41-30. Die overwinning was nodig om de bovenste vier plaatsen in het vizier te houden. De verschillen bovenin zijn klein. De Volendammers verloren slechts één van zijn laatste zeven wedstrijden. Eerder dit seizoen werd Hasselt in een vermakelijk duel in sporthal Opperdam aan de kant gezet: 32-27. De oranjehemden hebben het over het algemeen moeilijk op bezoek bij Hasselt. In de huidige opzet van de BENE-League (sinds 2015) wonnen de Volendammers nog nooit. Vorig seizoen leden zij een nipte nederlaag: 29-27.

Fitte selectie

Hoewel Léon van Schie vorige week uitviel in de wedstrijd tegen Visé, is de aanvoerder zaterdag gewoon van de partij. Ook de andere selectieleden zijn fit, waardoor trainer Peter Portengen kan beschikken over een volledige selectie.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.

Samenvatting HV KRAS/Volendam - Initia Hasselt (32-27).