HV KRAS/Volendam start nacompetitie met klinkende zege bij Bevo

maandag 26 maart 2018

De eerste wedstrijd voor Kras/Volendam in de nacompetitie om het landskampioenschap was er direct een met veel belangen. Met de 28-32 overwinning op Bevo van afgelopen zaterdag sloegen de Volendammers dan ook direct een belangrijke slag.

De eerste tien minuten verliepen redelijk gelijk op. Bevo, dat donderdag in de beker nog een verlenging nodig had om Hurry Up te verslaan, keek tegen een 4-6 achterstand aan. Het eerste behoorlijke gat sloeg Volendam tien minuten voor de pauze met 6-11. Die voorsprong bouwde het uit naar 11-19 met rust.

Mede dankzij een uitstekende Eijlers vergrootte Volendam vervolgens de marge zelfs tot elf (16-27). De Volendammers beseften toen dat de punten wel binnen waren. Het verslapte iets, liet Bevo dichterbij komen, maar spannend werd het nooit. Bij 28-32 was het gedaan. Igor Mrsulja was met zes goals de trefzekerste Volendammers, terwijl Jaap Beemsterboer er vijf maakte.

Met de overwinning heeft Volendam de achterstand in bonuspunten op Bevo en Aalsmeer, dat verloor van Lions, ingelopen. De Noord-Hollanders zijn komende donderdag de tegenstander in de kwartfinale van de beker.