HV KRAS/Volendam Start Onderzoek naar Technische Professionalisering

HV KRAS/Volendam Start Onderzoek naar Technische Professionalisering

zaterdag 15 juni 2024

HV KRAS/Volendam heeft een belangrijke stap gezet richting verdere technische professionalisering. Op verzoek van de technische commissie van HV KRAS/Volendam is een beroep gedaan op een nationale sportakkoordsubsidie. Dit verzoek is gehonoreerd door het NHV en NOC*NSF, waardoor er een grondig onderzoek in Volendam kan worden uitgevoerd. Het onderzoek, geleid door Maartje Fleuren, is dan ook onlangs van start gegaan. Fleuren zal door middel van interviews en analyses in kaart brengen waar de vereniging verbeteringen kan aanbrengen.

Doel

Het onderzoek richt zich op het identificeren van technische verbeteringsgebieden, in lijn met de doelen van de club, de sport-generieke benchmark 2032, en het landelijke project ‘Versterken topsportcompetities & topclubs 2032’.

Uitkomsten

Het eindrapport zal:

  • De huidige en gewenste technische situatie beschrijven.
  • Aanbevelingen doen voor professionalisering en structuur.
  • Inzicht geven in effecten op breedtesport, talentontwikkeling, topsport, en maatschappelijke betrokkenheid.

Betrokkenheid

Daarnaast zal het rapport aangeven hoe de gemeente en het bedrijfsleven betrokken kunnen worden bij een mogelijke pilot, inclusief mogelijkheden voor cofinanciering.

Tijdslijn

Het onderzoek wordt afgerond voor 1 oktober 2024.

Joost Ooms namens het bestuur van HV KRAS/Volendam is trots te vermelden dat dit onafhankelijke onderzoek van start is gegaan.

“De eerste stap is gezet: de technische commissie, het bestuur, teammanagers en andere betrokkenen zullen nauw worden betrokken. We verwachten een waardevol rapport dat onze club kan helpen zich verder te ontwikkelen voor de toekomst”.


Wil je meer weten over de werkingen van de vereniging neem contact op met Jordy Baijens op j.baijens@handbalvolendam.nl of kijk goed rond op onze website