HV KRAS/Volendam strandt in kwartfinale na hete strijd met Fiqas/Aalsmeer

vrijdag 30 maart 2018

De kwartfinale is voor HV KRAS/Volendam het eindstation in de strijd om de NHV Beker. Donderdagavond trokken de Volendammers in de bekerderby tegen Fiqas/Aalsmeer aan het korte eind. In een verhitte strijd wonnen de Aalsmeerders met 29-26.

De start voor de Volendammers was uitstekend. De uitblinkende doeman Gerrie Eijlers stopte een aantal fenomenale ballen, terwijl de gasten aan de overkant messcherp waren in de afronding. Het leidde met 1-5 na tien minuten. Aalsmeer rook zijn kans toen de aanvallende motor begon te haperen. Vijf minuten voor tijd was de stand met 9-9 voor het eerst gelijk. Maurits van Buren bracht Volendam in de laatste minuut van de eerste helft op schitterende wijze (al vallend achterlangs vanuit de hoek) weer aan de leiding: 12-13.

Léon van Schie, Jaap Beemsterboer (topscorer met zeven treffers), Tim Claessens en Van Buren verzuimden aan de start van de tweede helft allen om toe te slaan, waardoor Aalsmeer kon uitlopen naar 18-14. Portengen schoot in de time-out en plots liep het beter. Jan Josef, die komende zomer Volendam verlaat voor Tweede Bundesligaclub Wilhelmshavener, bracht de gasten weer aan de leiding: 21-23. In de hectische slotfase, waarbij Beemsterboer dus met rood moest vertrekken, greep Aalsmeer met 26-24 weer het initiatief. Volendam kwam nog terug tot één, maar kreeg in zijn alles-of-nietspoging het nekschot: 29-26.

Komende zaterdag is OCI-Lions de tegenstander in de nacompetitie om de landstitel. De wedstrijd in de Opperdam begint om 19.00 uur.