HV KRAS/Volendam al struikelend naar kwartfinale

donderdag 16 februari 2017

Met de grootst mogelijke moeite heeft HV KRAS/Volendam zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. HV Nieuwegein bood de ploeg van Piotr Konitz zeer aardig tegenstand, maar in de slotfase van het duel stelden de Volendammers orde op zaken: 20-25.

KRAS/Volendam, dat het toch zonder de niet geheel fitte Maurits van Buren moest doen, startte de wedstrijd prima. Na ruim vijf minuten was de stand 1-5 door twee treffers van Rutger ten Velde, Jan Josef en eentje van Dani Baijens. Maar daarna bemoeide ook Nieuwegein zich met het schouwstuk. Na ruim tien minuten verkleinde de thuisploeg de stand tot één (5-6), maar dat gat werd tien minuten voor tijd alweer vergroot naar zes: 5-11. Aanvallend mistten de Volendammers echter veel en dat gegeven begon de ploeg op te breken. Luttele seconden voor rust kwam Nieuwegein op gelijke hoogte: 11-11.

Ook na de thee bleef Volendam aanvallend slordig. Nieuwegein greep zelfs een voorsprong: 16-13 na veertig minuten. De gasten in het blauw bleven echter rustig en trokken de wedstrijd zoetjesaan weer naar zich toe. Een kwartier voor tijd maakte Geert Hinskens gelijk, waarna er langzaam weer een Volendams gat werd geslagen. Bij 20-25 was het gedaan. Ondanks het bij vlagen matige spel zitten de Dijkbewoners in de koker voor de loting van de kwartfinale.

HV Nieuwegein – HV KRAS/Volendam: 20-25 (11-11).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Jan Josef 7, Rutger ten Velde 6/3, Geert Hinskens 4, Léon van Schie 3, Leon Geus 2, Dani Baijens 2, Jaap Beemsterboer 1, Dico Coesel, Jordy Baijens, Rick Zwarthoed, Marc Kok.