HV KRAS/Volendam velt Visé in doelpuntenregen

zondag 28 januari 2018

HV KRAS/Volendam deed zaterdagavond uitstekende zaken. Concurrent om deelname aan de Final Four HC Visé BM werd in de Opperdam overtuigend verslagen. Het werd een waar doelpuntenfestijn aan de Dijk: 41-30.

Het leek er in de eerste tien minuten niet op dat er even later een vloedgolf aan doelpunten de Opperdam zou binnenvallen. Bij KRAS/Volendam, waar aanwinst Boris Grk zijn thuisdebuut maakte, blonk doelman Gerrie Eijlers uit in de rommelige openingsfase. Maar na de 2-1 tussenstand ging het rap en gooiden beide teams de ene naar de andere treffer tegen de touwen. Dat deed Volendam, onder aanvoering van Igor Mrsulja (zeven treffers) en topscorer Jan Josef (twaalf), net ietsjes beter. Tien minuten voor rust sloeg Volendam een fors gat: 11-6. Nét voor rust vergrootte Leon Geus die marge: 18-12.

Maurits van Buren toverde daarna enkele smaakvolle fraaie ballen langs Visé-doelman Jonathan Lupica en was hij de aangever van het mooiste doelpunt van de avond: een vliegertje met Josef als afmaker. Het was in de fase dat Volendam nog iets van weerstand ondervond van de Waalse Belgen. Bij de 32-22 van Sonni de Jonge, een kwartier voor tijd, was dat allang niet meer het geval. Visé probeerde de scherven te lijmen door in de aanval met zeven veldspelers te spelen. Beter werd het daar niet van. Sterker nog, doelman Dennis Schellekens zag zijn kans schoon om in een leeg hok de laatste Volendamse treffer op het bord te gooien.

HV KRAS/Volendam – HC Visé BM: 41-30 (18-12).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens 1; Jan Josef 12, Igor Mrsulja 7/1, Geert Hinskens 5/4, Jordy Baijens 4, Jaap Beemsterboer 3, Maurits van Buren 3, Tim Claessens 2, Sonni de Jonge 2, Leon Geus 1, Léon van Schie 1, Boris Grk, Marc Kok, Tom Zwarthoed.

Video | Samenvatting HV KRAS/Volendam - HC Visé (41-30).