Afscheid nemen van: Jelmer de Vries

Afscheid nemen van: Jelmer de Vries

woensdag 22 mei 2024

Jelmer de Vries, opbouwspeler van HV KRAS/Volendam, stapt over naar VfL Fredenbeck in de vierde Duitse Bundesliga. Deze keuze volgt op enkele proeftrainingen en Jelmer's verlangen naar nieuwe sportieve uitdagingen.

De verhuizing naar Fredenbeck, nabij Hamburg en zijn vriendin, biedt nieuwe prikkels en de adviezen van Gerrie Eijlers hebben meegewogen in zijn beslissing.

Jelmer kijkt met warmte terug op zijn tijd bij Volendam, waar hij zich snel thuis voelde na zijn verhuizing op zestienjarige leeftijd. Hij benadrukt het belang van nieuwe uitdagingen voor persoonlijke groei en hoopt zijn tijd bij Volendam met een kampioenschap af te sluiten.


Jelmer werd door de redactie een aantal vragen voorgelegd:

Wat is je meest memorabele moment tijdens je tijd bij onze vereniging en waarom?

De finales waarin ik mocht spelen waren bijzonder, ondanks dat we geen landskampioen werden. De beleving tijdens die finales was geweldig.

Wie of wat heeft je het meest geïnspireerd tijdens je carrière hier?

Toen ik hier op mijn 16e kwam, was het zien van de wedstrijden van heren 1 mijn grootste inspiratie. Ik wilde koste wat het kost daar zelf staan.

Wat zijn de belangrijkste lessen die je hebt geleerd en die je meeneemt naar je volgende avontuur?

De club voelt als een familie, maar het is belangrijk om voor jezelf op te komen en initiatief te nemen. Dit wordt nu alleen maar belangrijker voor mij.

Hoe heeft het spelen voor onze vereniging je als persoon en als sporter veranderd?

Ik ben hier veel volwassener geworden. Door vroeg op mezelf te wonen en alles zelf te doen, heb ik als persoon veel geleerd. Als sporter leer je dat alles om het handbal draait, wat soms lastig is.

Wat zijn je plannen en doelen voor de toekomst, zowel binnen als buiten de sport?

Ik wil graag in Duitsland slagen, daarheen gaan voor het avontuur en alles eruit halen wat erin zit.


Algemeen Manager Joost Ooms bedankt Jelmer namens de vereniging voor zijn inzet en wenst hem succes met zijn Duitse avontuur.

"Jelmer’s stap naar het buitenland kan een goede kans zijn om te groeien als speler. De club wenst Jelmer veel succes in zijn ontwikkeling en we hopen op termijn dat we Jelmer weer terug gaan zien in het Oranje van Volendam".