Garage Kil/Volendam gaat voor goede afsluiter van geslaagd jaar

Garage Kil/Volendam gaat voor goede afsluiter van geslaagd jaar

donderdag 20 december 2018

Garage Kil/Volendam staat aanstaande zaterdag voor zijn laatste wedstrijd van dit jaargang. De ploeg van trainer Ruud van den Broeck neemt het in eigen huis op tegen Bentelo uit het gelijknamige Overijsselse dorp.

De bezoekers staan momenteel derde van onderen in de Eerste Divisie. Afgelopen week pakte Bentelo na lange tijd weer eens twee punten toen hekkensluiter Gemini (Z) met 20-19 werd verslagen. Voorafgaand aan dit duel had de ploeg vier keer op rij verloren. Zo bleken achtereenvolgens Anytime Fitness/BFC, Fortissimo, HV Quintus 2 en B&B Healthcare/Hercules te sterk. Door de gewonnen punten tegen Gemini (Z) zal Bentelo echter met een beter gevoel naar Volendam afreizen dan het de afgelopen weken naar eerdere tegenstanders heeft gedaan.

In tegenstelling tot Bentelo zit Garage Kil/Volendam in een betere flow. De Volendammers wonnen de laatste drie competitiewedstrijden en bereikten tussendoor ook de volgende ronde van de NHV-beker. Daarnaast veroverde de ploeg een plaats in de top drie door de overwinning op Hercules en het gelijktijdige verlies van Fortissimo (27-32 van koploper Fit & Fun/Voorwaarts). De Volendamse dames zullen dan ook met een goed gevoel toewerken naar het aanstaande thuisduel. De wetenschap dat het eerdere duel tegen Bentelo met 18-29 werd gewonnen zal daarnaast ook een boost aan het vertrouwen geven.

De wedstrijd wordt aanstaande zaterdag om 19 uur gespeeld in sporthal Opperdam.