Jeugdspeelsters maken kennis met sportpsychologe Romijn

Jeugdspeelsters maken kennis met sportpsychologe Romijn

dinsdag 06 november 2018

Vanuit de Dames HOV van HV KRAS/Volendam is er afgelopen maandag een kennismaking georganiseerd met sportpsychologe Muriël Romijn. Romijn is sinds drie jaar verbonden aan de vereniging, wat is voortgekomen uit een stage die ze bij het eerste herenteam liep. Zij heeft de A- en B-jeugd in het dameshandbal van KRAS/Volendam op een interactieve manier kennis laten maken met haar werk.

“Als sportpsycholoog houd ik mij bezig met het optimaliseren van sportprestaties”, vertelt Romijn. “Ik focus me op de mentale vaardigheden en uitdagingen die bij een sport komen kijken. Dit kan individueel zijn, maar ook in teamverband.”

Volgens de sportpsychologe staat de sporter bij de begeleiding centraal. “Hij of zij komt met een bepaalde vraag die te maken heeft met het verbeteren van zijn of haar prestaties. Onderwerpen waar je aan kunt denken zijn: motivatie, doelen stellen, spanningsregulatie, concentratie en focus, gedachten, visualisatie en herstel na een blessure.”

In teamverband is de focus net iets anders. Romijn: “Een team wordt gevormd door verschillende individuen die samen een prestatie neer moeten zetten. Als sportpsycholoog begeleid je dan de processen binnen het team. Hierbij kun je denken aan de gezamenlijke doelen, de toewijding van alle teamleden, de rollen binnen het team, de communicatie, omgaan met conflicten en een goede sfeer.”

De Dames HOV van KRAS/Volendam hoopt dat de handbalsters hiermee een betere kijk hebben gekregen op wat Romijn voor hen kan betekenen. Mocht je interesse hebben, meer willen weten of vragen hebben neem dan contact op met Romijn via het e-mailadres Info@bestof-you.nl of het telefoonnummer 06-51690283.