Met lege handen terug uit Panningen

maandag 22 oktober 2018

Na de goede overwinning op Quintus 2 reisde het team van Kees Boomhouwer afgelopen weekend af naar Panningen voor de uitwedstrijd tegen Herpertz Bevo 2. Het Limburgse team stond lager geklasseerd dan de Volendammers, dus dit betekende een goede kans om de eerste uitpunten te behalen dit seizoen. Door de blessures van Melvin de Jong, Milo Bos, Diego Jacobs, Mark Schilder, Robbert Schilder en Henri Karregat was het team aardig gehavend. In de basis startten: Stefan Schilder, Sven van Vuren, Bart Koper, Rick Zwarthoed, Mike Peerdeman, Beau Molenaar en Tim Jonk tussen de palen.

Wederom begon Jong BodyResults/Volendam matig aan de wedstrijd. Bevo kwam op een vroege voorsprong van 4 – 0 en de Volendammers liepen gelijk achter de feiten aan. Na een aantal minuten was het echter Bart koper die op schot kwam en de achtervolging werd ingezet. De teams kwamen op een gelijke stand bij 8 – 8. Hierna was het Volendam dat het voortouw nam in de wedstrijd. Dit was grotendeels te danken aan een aantal goede stops van Tim Jonk. Het liep langzaam uit naar 11 – 13. Volendam miste een grote kans op de 11 – 14 en in plaats daarvan maakte Bevo de aansluitingstreffer. Uiteindelijk was het toch weer Bevo dat met een voorsprong de rust in ging met 17 – 16.

In de tweede helft lag het tempo wederom hoog en werden er veel doelpunten gescoord. Toch was het Bevo dat constant de voorsprong had en Volendam in de achtervolging. De Volendammers hadden moeite met het aanvalsspel van de Limburgers en wisten niet langszij te komen. Bevo behield de voorsprong tot het eind van de wedstrijd. Na 60 minuten was de eindstand 37 – 34 in het voordeel van de Limburgers. Jong BodyResults/Volendam heeft gestreden voor wat het waard was, maar kwam met de vele afwezigen kracht te kort in de dekking.

Doelpuntenmakers: Bart Koper (10), Rick Zwarthoed (7), Stefan Schilder (5), Sven van Vuren (4), Beau Molenaar (4), Mike Peerdeman (3), Jesper Bramanis (1), Jari Boer, Lars van den Broeck, Martijn de Groot, Noah van Wieringen, Michiel van Gils, Tim Jonk

Cafetaria Arnold Man of the Match: Tim Jonk

Cafetaria Arnold Runner-up: Bart Koper