Jong BodyResults/Volendam pakt eerste punten in uitwedstrijd

maandag 21 januari 2019

Na het teleurstellende resultaat van Jong BodyResults/Volendam in de bekerwedstrijd tegen eerste divisionist Aalsmeer 3, kreeg het team van kersverse Eredivisiecoach Martijn Cappel de kans om zich te revancheren tegen het hooggeplaatste E&O. De Volendamse ploeg die doorgaans moeite heeft in uitwedstrijden, kon zich gaan opmaken voor een zware kluif tegen de nummer vier van de Eredivisie.

Wegens blessureleed van Gerrie Eijlers en Dennis Schellekens bij Heren 1 en Sam Gros bij Heren 2, waren Mike Zwarthoed en Michiel van Gils doorgeschoven naar de hoofdmacht van KRAS/Volendam en bezetten Tim Jonk en Jari Bal het doel van de opleidingsploeg. Terug van een pinkblessure was Rick Zwarthoed, die ook weer aan kon sluiten bij de selectie. In de basis startten: Stefan Schilder, Noah van Wieringen, Jari Boer, Mike Peerdeman, Diego Jacobs, Beau Molenaar en Tim Jonk tussen de palen.

De start van de Volendammers was niet best. De thuisploeg walste over de bezoekers heen en pakte gauw een grote voorsprong. Na een kwartier spelen had E&O een riante leiding genomen van 9-3. De Volendammers moesten net zoals vaker dit seizoen in de achtervolging en deden dit niet slecht. In de eerste helft verbeterde het spel nog en begon de ploeg de achterstand te dichten. Met rust stond er een score van 15-12 op het bord.

De dekking van Volendam stond sterk in het begin van de tweede helft en hierdoor wist keeper Jonk zich te onderscheiden. Vooral Schilder profiteerde van de snelle omschakeling en wist doelpunt na doelpunt te scoren. Na tien minuten kwam Jong BodyResults/Volendam voor het eerst langszij bij 18-18. Vanaf dit punt was het veelal stuivertje wisselen tot 24-24 met nog vijf minuten te spelen. De thuisploeg liep uit naar 26-24 met nog twee minuten op de klok en dit is waar coach Martijn Cappel de time-out kaart neerlegde.

Volendam ging met een extra veldspelers spelen en wist zo Schilder vrij te spelen die de aansluitingstreffer scoorde bij 26-25. De daaropvolgende aanval van E&O verliep slordig en goed verdedigend werk van Molenaar zorgde voor een onderschepping van de bal. In de aanval die volgde was het Bart Koper die de gelijkmaker in de lange kruising schoot.

Bij 26-26 nam de coach van de Emmenaren een time-out met nog veertien seconden op de klok. De aanval van E&O miste kracht en de dekking van Volendam was erop gebrand een punt mee naar huis te nemen. Met nog zeven seconden ging E&O voor het schot dat door het Volendamse blok gestopt werd. De afvallende bal kwam in de handen van Boer die hem razendsnel op Schilder gooide, die wederom in de break was. Zijn schot werd overtuigend binnengeschoten en zo nam Jong BodyResults/Volendam verrassend genoeg de twee punten mee naar huis. Eindstand 26-27.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Stefan Schilder
Cafetaria Arnold runner-up: Tim Jonk