Jong BodyResults/Volendam behoudt ongeslagen status in Opperdam

maandag 05 november 2018

Na een vrij weekend vanwege interlandverplichtingen was het afgelopen zondag tijd voor de herstart van de Eredivisie voor Jong BodyResults/Volendam. Ditmaal stond BFC op het programma. Het team van Kees Boomhouwer en Jaap Kwakman was tot dusver ongeslagen in de eigen Opperdam. In de basis startten: Stefan Schilder, Sven van Vuren, Milo Bos, Rick Zwarthoed, Mike Peerdeman, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

Zoals vaker dit seizoen was de start van de Volendammers niet geweldig. BFC kwam 0 – 5 voor, waarna coach Kees Boomhouwer gelijk gedwongen was zijn eerste time-out in te zetten. Jong BodyResults herstelde zich en kroop langzaamaan dichterbij de bezoekers. Na 20 minuten kwam Volendam voor het eerst op gelijke hoogte met BFC bij een stand van 11 – 11. Vanaf dit punt gingen de teams gelijk op in de eerste helft. Toch was het BFC dat met een kleine voorsprong de rust in ging bij een stand van 16 – 17.

In de tweede helft was het Volendam dat voor het eerst op voorsprong kwam in de wedstrijd. De Volendammers pakten een voorsprong van 22 – 18, mede dankzij goals van Bart Koper en Jesper Bramanis. Het tempo lag hoog en BFC leek moeite te hebben om mee te kunnen op deze snelheid. Maar de Limburgers herpakten zich en bij 25 – 25 kwamen ook zij weer langszij. Wederom waren het echter Bart en Jesper die de voorsprong brachten voor de thuisploeg. Met nog 10 minuten te spelen was het 29 – 28 en werd Mike Peerdeman gebracht. Hij wist gelijk te scoren en de stand op 30 – 28. Hierna wist onder andere Mike nog 2 keer het net te vinden en kwam Jong BodyResults/Volendam op een 33 – 30 voorsprong met nog 3 minuten op de klok. De wedstrijd leek af te stevenen op een overwinning voor Volendam, maar BFC zette in de slotfase aan en wist toch nog gelijk te maken bij 34 – 34. Volendam wist de laatste aanval niet om te zetten in een doelpunt en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Doelpuntenmakers: Bart Koper (9), Jesper Bramanis (5), Stefan Schilder (5), Sven van Vuren (4), Mike Peerdeman (4), Beau Molenaar (4), Diego Jacobs (2), Noah van Wieringen (1), Rick Zwarthoed, Martijn de Groot, Milo Bos, Jari Boer, Michiel van Gils, Mike Zwarthoed

Cafetaria Arnold Man of the Match: Bart Koper
Cafetaria Arnold Runner-up: Jesper Bramanis