Jong BodyResults/Volendam handhaaft zich in Eredivisie

maandag 18 maart 2019

De laatste wedstrijd voordat de nacompetitie begint voor het team van Martijn Cappel, was de uitwedstrijd bij de hekkensluiter DEF-Fire/Aristos. Door nederlagen van zowel Herpertz Bevo Hc 2 als Wematrans/Quintus 2 en een overwinning van Tachos, was het voor Jong BodyResults niet mogelijk om nog een plaats te zakken of te stijgen op de ranglijst. Desalniettemin wilden de Volendammers het reguliere seizoen met een goed gevoel afsluiten en vol vertrouwen de nacompetitie ingaan. In de basis startten: Stefan Schilder, Milo Bos, Diego Jacobs, Rick Zwarthoed, Noah van Wieringen, Beau Molenaar en tussen de palen Mike Zwarthoed.

De eerste helft speelden de Volendammers niet slecht. Ze behaalden een kleine voorsprong en wisten deze te verdedigen tot aan de rust. Aristos speelde echter ook een goede wedstrijd en wist goed in het spoor van Jong BodyResults/Volendam te blijven. De ruststand was daarom 13-15.

In de tweede helft wilden het niet echt lukken voor de Volendammers om de voorsprong te vergroten. Af en toe liep Volendam een aantal puntjes uit, maar dan was het Aristos dat de achterstand snel verkleinde. De grip op de wedstrijd ging een beetje verloren voor de Volendammers en de Amsterdammers gingen er steeds meer in geloven. Uiteindelijk wisten zij zelfs langszij te komen en pakten uiteindelijk de voorsprong met nog een minuut te spelen: 25-26. Volendam kreeg nog een laatste kans op een gelijkmaker en Beau Molenaar wist deze langs de keeper te krijgen. Na een matige wedstrijd eindigden de twee ploegen op gelijke hoogte bij 26-26.

Hiermee eindigt Jong BodyResults/Volendam na een goed debuutjaar met zeventien punten uit 22 wedstrijden op een negende plaats in de Eredivisie. In de nacompetitie zal de ploeg aankomende zaterdag 19 uur in sporthal Opperdam in een Best of Two ontmoeting uitkomen tegen de nummer vier van de Eredivisie; DFS Arnhem.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Rick Zwarthoed
Cafetaria Arnold Runner-up: Mike Zwarthoed