Jong BodyResults/Volendam herovert koppositie in Kwintsheul

maandag 29 januari 2018

Lang hadden de ploegen om elkaar heen gedanst. Quintus als de te kloppen ploeg aan kop in de Eerste Divisie en Volendam als de hete adem in de nek van de koploper. Waar Quintus de laatste weken wisselvallig spel liet zien en twee keer een nipte overwinning van 27 – 28 behaalde, was het Volendam dat zich na de nederlaag tegen Aalsmeer sterk herpakte met een uitstekende overwinning op Hercules. Afgelopen zondag was eindelijk het moment daar en stonden beide ploegen tegenover elkaar in een clash die uit zou lopen op een spektakelstuk. Het team van Claus en Ruud Veerman startte in een compacte 5-1-dekking bestaande uit: Stefan Schilder, Jesper Bramanis, Diego Jacobs, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar, Tom Zwarthoed en Mike Zwarthoed tussen de doelpalen.

In het begin van de wedstrijd was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Ook Quintus startte in een 5-1-dekking en zette verre druk op de opbouwrij van Jong BodyResults/Volendam. Vooral de sterke 1-tegen-1 van Beau Molenaar zorgde voor een aantal mooie doelpunten in de beginfase van de wedstrijd. Het tempo lag bij beide teams bijzonder hoog en zowel de thuis- als uitploeg had de intentie om de andere partij zo snel mogelijk te vermoeien. Tot een stand van 7 – 7 ging het gelijk op, waarna Volendam het initiatief in de wedstrijd nam. Sven van Vuren zette in de aanval goed de lijnen uit voor de Volendamse ploeg en in de goal was het Mike Zwarthoed die veel kansen uit de tweede lijn naast het doel werkte. Volendam pakte een kleine voorsprong bij 8 – 11 en nam tevens een kleine voorsprong mee de kleedkamers in bij een ruststand van 15 – 17.

In de tweede helft startte zowel Volendam als Quintus in een iets defensievere 6-0-dekking. In het eerste kwartier na rust was het spel van de Volendammers rommelig. De wisselingen in de dekking en in de aanval zorgde voor onrust in het algehele spel. Dit gaf Quintus de kans om langzaam terug te komen in de wedstrijd. Na een klein kwartiertje stonden de ploegen weer op gelijke hoogte bij een stand van 23 – 23. Op dit moment bracht coach Claus Veerman de vastigheden van de eerste helft weer terug in het veld. Het team switchte weer naar een 5-1-dekking onder leiding van Diego Jacobs. Met Rick Zwarthoed in de punt van de dekking en Tim Claessens en Bart Koper op de tweede posities, was het voor de thuisploeg lastig om individuele duels te winnen. Achter deze verdedigende muur stond keeper Tim Jonk die de overgebleven kansen meermaals uit doel werkte. Volendam nam het voortouw en kwam op een 24 – 27 stand. Met Bart Koper en Melvin de Jong op de opbouw posities, werden er een aantal goede kansen uitgespeeld in de aanval en werd het voor Quintus steeds moeilijker om bij de blijven. Ook Stefan Schilder was ijskoud vanaf de 7-meter lijn en wist zijn kansjes te benutten. Uiteindelijk speelden de Volendammers de wedstrijd professioneel uit en trokken zij de wedstrijd over de eindstreep. Na 60 minuten stond er een stand van 29 – 32 op het scorebord. Een verdiende overwinning na een geweldig staaltje handbal van de Volendamse opleidingsploeg. Met deze overwinning staan Quintus 2 en Jong BodyResults/Volendam weer op gelijke hoogte in de competitie en staan de Volendammers nu eerste op basis van doelsaldo.