Jong BodyResults/Volendam herpakt zich na nederlaag tegen Aalsmeer

maandag 22 januari 2018

Na de nederlaag van de ploeg van Claus en Ruud Veerman tegen Aalsmeer 3, kreeg het afgelopen weekend de uitgelezen kans om zich te herpakken voor de kraker van volgende week tegen de koploper, Quintus 2. Tegenstander van afgelopen weekend was de hekkensluiter van de Eerste Divisie, Hercules. In de basis startten: Martijn de Groot, Jesper Bramanis, Sven van Vuren, Beau Molenaar, Tom Zwarthoed, Rick Zwarthoed en Mike Zwarthoed in het doel.

De wedstrijd ging van start en al snel was te zien dat het voor de bezoekers een zware avond zou worden. De 5-1-dekking van Jong BodyResults/Volendam stond als een huis en keeper Mike Zwarthoed hield het merendeel van de pogingen van de tegenstander tegen. Het spel van de thuisploeg was in tegenstelling tot vorige week attractief en snel. Het team kwam op een voorsprong van 9 – 5 na een kwartier. Het tempo werd nog eens opgeschroefd en vooral linkerhoek Martijn de Groot wist hier van te profiteren met een aantal fraaie doelpunten. Volendam liet weinig steken vallen in de eerste helft en nam een mooie 15 – 7 voorsprong mee de rust in.

In de tweede helft was het zaak voor Jong BodyResults/Volendam om de voorsprong vast te houden en uit te breiden. Dit bleek simpeler gezegd dan gedaan. Hercules ging over naar een extreem offensieve 3-3-dekking om zo de opbouwers van Volendam onder druk te zetten. Volendam stond veel in ondertal in deze fase en Hercules wist hier goed gebruik van te maken. Ook in de aanval was het spel niet meer zo frivool als in de eerste helft. De uitploeg zette een inhaalrace in en kwam zo na een kwartier tot een stand van 24 – 20. De thuisploeg liet Hercules echter niet dichterbij komen dan dit en nam wederom het voortouw in de wedstrijd. Vooral cirkelspeler Rick Zwarthoed werd makkelijk gevonden in de ruimte die de verdediging weggaf. Volendam nam nogmaals afstand van de uitpartij en begon te werken aan het doelsaldo. Na 60 minuten was het Jong BodyResults/Volendam dat de 2 punten thuis hield met een eindstand van 38 – 29.