Jong BodyResults/Volendam klopt titelkandidaat Hellas

maandag 25 februari 2019

Na twee goede optredens tegen Herpertz Bevo Hc 2 en Smezo/BFC, ontving de ploeg van Martijn Cappel, Marco Beers en Jaap Kwakman afgelopen weekend de nummer twee van de competitie; HV Hellas. Hans van Dijk, die volgend seizoen trainer wordt van de hoofdmacht van HV KRAS/Volendam, is momenteel coach bij Hellas. Een extra motivatie voor de spelers van het Volendamse opleidingsteam om goed voor de dag te komen. In de basis startten: Stefan Schilder, Noah van Wieringen, Rick Zwarthoed, Diego Jacobs, Jesper Bramanis, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

De Volendammers kwamen goed uit de startblokken. De dekking stond sterk en ook aanvallend werden er goede aanvallen gespeeld. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong en hield deze vast tot 9-7. Na een genomen time-out aan Volendamse kant werd de dekking aangescherpt en kwam Hellas nog moeilijker tot scoren. De dekking stond goed en hierdoor wist keeper Mike Zwarthoed uitblinken. Hij hield het aantal tegendoelpunten in de eerste helft op tien en hierdoor wist Volendam met 17-10 de kleedkamers in te gaan.

In de tweede helft was het spelbeeld lang hetzelfde. Volendam hield de voorsprong intact en via goals van Noah, Diego en Stefan leek Hellas lang kansloos. Met nog tien minuten te spelen stonden de Volendammers op een riante 29-21 voorsprong. In de laatste minuten ontstond er toch wat chaos in het spel van Jong BodyResults/Volendam. Hierdoor wist Hellas de achterstand nog te verkleinen. De twee punten bleven echter in Volendam. Na zestig minuten en een goed optreden van Volendam stond er een eindstand van 31-28 op het scorebord.

Jong BodyResults/Volendam - HV Hellas 31-28 (17-10)
Topscorers Jong BodyResults/Volendam: Tim Jonk, Mike Zwarthoed; Stefan Schilder (10), Diego Jacobs (7), Noah van Wieringen (5), Milo Bos (2), Beau Molenaar (2), Mark Schilder (2), Sil van Eijk (2), Jesper Bramanis (1), Martijn de Groot, Jari Boer, Henri Karregat, Robbert Schilder, Sven van Vuren, Rick Zwarthoed.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Diego Jacobs
Cafetaria Arnold Runner-Up: Mike Zwarthoed