Jong BodyResults/Volendam pakt belangrijke punten

maandag 06 november 2017

Na de overwinning op Hercules afgelopen donderdag moesten de Volendammers zaterdag om 19.00 uur aantreden tegen US uit Amsterdam.  Op papier de nummer 14 van de eerste divisie waar de Volendammers plaats 5 bezetten.

Daar waar vorige week de start van de wedstrijd stroef verliep, vertoonde de start van deze wedstrijd wederom een gelijk beeld. Jong BodyResults/Volendam begon niet gefocust aan de wedstrijd. In de eerste 12 minuten wisten de Volendammers het net maar twee keer te vinden. US bouwde de score rustig uit dankzij de gemakkelijk scorende rechteropbouwer. Bij de stand van 2-7 werd de welbekende time-out kaart door Claus Veerman gebruikt om de  Volendammers weer op scherp te zetten. In deze fase van de wedstrijd was het Mike Peerdeman die ongelukkig neerkwam en geblesseerd uit viel. Een MRI-scan moet uitwijzen wat de schade is. Onder leiding van Milo Bos werd er begonnen aan de inhaal reeks. Nadat Mark Schilder als spelverdeler in het veld kwam werd er aanvallend langer doorgespeeld en in de verdediging werd er feller uitgestapt. Dit resulteerde in een ruststand van 17-14 in het voordeel van de Volendammers.

Het begin van de tweede helft was het een strijdend Volendams collectief dat  punt voor punt de stand probeerde uit te bouwen. Aan Volendamse zijde was het keeper Mike Zwarthoed die enkele belangrijke reddingen verrichte waardoor middels de snelle break out enkele mooie doelpunten gemaakt konden worden door hoekspeler Stefan Schilder. De stand werd 22-17 met nog achttien minuten op de klok. De Volendammers begonnen harder te verdedigen wat resulteerde in een flink aantal  tijdstraffen. Het was aan Volendammer kant Melvin de Jong die tegen zijn onterechte derde tijdstraf aanliep en hierdoor de rode kaart te zien kreeg. US maakte handig gebruik van de overtal situatie en knokte zich weer terug tot 23-22 met nog tien minuten speeltijd op de klok. De tactische beslissing van Claus Veerman om de gemakkelijk scorende rechteropbouwer van US uit te dekken pakte goed uit. US kwam niet meer door de Volendamse verdediging heen en hierdoor maakten zij een aantal technische fouten. Met zorgvuldig voorbereide aanvallen speelden de Volendammers punt voor punt de wedstrijd uit met doelpunten van onder andere Bart Koper, Diego Jacobs en Sven van Vuren.

Eindstand Jong BodyResults/Volendam 29 – 24 US. Door deze belangrijke overwinning stijgt Jong BodyResults/Volendam naar een gedeeld derde plaats.