Jong BodyResults/Volendam pakt eerste uitoverwinning van het seizoen

maandag 25 september 2017

Na de nipte thuisoverwinning op DIOS kon Jong BodyResults/Volendam afgelopen weekend goede zaken te doen door te winnen van het Rotterdamse Snelwiek. Snelwiek speelde in de eerste 2 speelronden twee lastige uitwedstrijden en stond daarom op 0 punten toen het aan de wedstrijd tegen Volendam begon. Ze waren dus tot op het bot gemotiveerd om hun eerste thuiswedstrijd voor eigen publiek te winnen.

De beginfase van de wedstrijd was overduidelijk voor de thuisploeg. Zij scoorden een aantal makkelijke afstandsschoten, waardoor Volendam gelijk achter de feiten aanliep. De Rotterdamse ploeg liep snel uit naar 5 – 2 en het waren de Volendammers die in de achtervolging moesten. Toen de eerste tien minuten gespeeld waren, kreeg Volendam wat meer grip op de schutters van Snelwiek en trok het de stand gelijk. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Het scoreverloop ging gelijk op tot een stand van 14 – 13 voor de thuisploeg met nog 5 seconden te spelen. Stefan Schilder kreeg de bal aangespeeld op de middenlijn met nog 3 seconden op de klok en vuurde een loopschot op het doel van Snelwiek af. De keeper van de thuisclub verkeek zich op de listige bal en zo gingen beide ploegen de rust in met een stand van 14 – 14.

Het waren de Volendammers die het sterkst uit de kleedkamer kwamen. De middenblokverdedigers Diego Jacobs en Rick Zwarthoed haalden de angel uit het spel van Snelwiek en zo kreeg Jong BodyResults/ Volendam de kans om uit te lopen naar 21 – 16. De coach van Snelwiek nam een time-out en gooide het spel om. Even later pakte Volendam een onnodige tijdstraf en zo gaf het Snelwiek de gelegenheid om weer langszij te komen bij 22 – 22. Hierna was het wederom stuivertje wisselen tot aan de slotfase van de wedstrijd. In de laatste minuten was het Beau Molenaar die een aantal belangrijke goals maakte als gevolg van goede individuele acties.

Uiteindelijk scoorde Volendam de 28 – 29 met nog 1,5 minuten te spelen. Snelwiek miste doel en coach Claus Veerman nam een time-out met nog 50 seconden te spelen. Met nog 20 seconden op de klok namen de Volendammers te snel een schot, die gestopt werd door de keeper. Met nog 15 seconden nam de Rotterdamse coach zijn time-out voor de laatste aanval van de wedstrijd. De keeper van Snelwiek werd gewisseld voor een speler zodat zij in een 7 tegen 6 situatie kwamen. Zij probeerden een van hun twee sterkste schutter te lanceren, maar door goed verdedigingswerk lukte dit niet. De bal kwam bij de zwakst spelende opbouwer terecht, die over een tweemans blok werd gedwongen te schieten. Dit schot werd gestopt door keeper Mike Zwarthoed en zo kwam de wedstrijd tot zijn einde. Na een rommelige wedstrijd waren de kostbare uitpunten uiteindelijk voor de Volendammers.

Eindstand 28-29 in het voordeel van Jong BodyResults/Volendam.