Jong BodyResults/Volendam deelt punten met E&O

maandag 01 oktober 2018

Na de spannende wedstrijd en nipte overwinning van vorige week, stond afgelopen weekend wederom een thuiswedstrijd op het programma voor het team van Kees Boomhouwer en Ronald de Jong. Het was E&O dat op bezoek kwam bij de Volendammers. Voor Jong BodyResults/Volendam de uitgelezen mogelijkheid om zich te vestigen in de middenmoot van de Eredivisie. In de basis startten: Stefan Schilder, Milo Bos, Rick Zwarthoed, Melvin de Jong, Beau Molenaar, Jari Boer en Michiel van Gils tussen de palen.

De wedstrijd ging van start en de ploegen gingen gelijk op. Volendam stond verdedigend sterk, maar wist aanvallend nog niet uit de verf te komen. Hierdoor kwam E&O na tien minuten voor het eerst op een voorsprong van twee punten: 4-6. Volendam kwam snel langszij, maar E&O liep hierna gelijk weer uit naar 7-10. Mede dankzij een aantal goede doelpunten van Bart Koper wisten de Volendammers de achterstand te verkleinen. Op slag van rust was het echter E&O dat de voorsprong mee de kleedkamer in nam bij een stand van 13-14.

Voorsprong
Na rust was het Jong BodyResults/Volendam dat voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong nam. Het liep drie punten uit tot 18-15, maar de Volendammers wisten dit helaas niet door te zetten. De bezoekers maakten gelijk tot 20-20. Hierna was het veelal stuivertje wisselen tussen beide teams. Geen van beide teams wist een grote voorsprong te pakken, waardoor het tot het einde van de wedstrijd gelijk bleef. In de laatste tien minuten van de wedstrijd was het Stefan Schilder die zijn team op sleeptouw met 5 belangrijke doelpunten. Met nog drie minuten te spelen was de stand 32-32. Een verdedigende actie van de Volendammers leidde tot een tijdstraf en een penalty in het voordeel van E&O. Deze werd gescoord en even leek de wedstrijd verloren voor de Volendammers. Een goal van Stefan Schilder zorgde echter voor de gelijkmaker en een geweldige collectieve verdediging zorgde er vervolgens voor dat Volendam met nog veertig seconden op de klok in balbezit kwam. Deze aanval werd geduldig uitgespeeld en schutter Bart Koper werd gelanceerd. Dit schot belandde jammerlijk in het blok, waardoor de eindstand bleef steken op 33-33. Na een bloedstollende wedstrijd moesten de teams de punten delen.

Stefan Schilder (9), Bart Koper (8), Beau Molenaar (5), Melvin de Jong (4), Rick Zwarthoed (3), Nills van Limbeek (2), Noah van Wieringen (2), Jari Boer, Milo Bos, Jesper Bramanis, Martijn de Groot, Diego Jacobs, Henri Karregat, Sven van Vuren, Mike Zwarthoed, Michiel van Gils

Cafetaria Arnold Man of the Match: Bart Koper

Cafetaria Arnold Runner-up: Rick Zwarthoed