Jong BodyResults/Volendam stelt niet teleur op bezoek bij de koploper

maandag 12 november 2018

Afgelopen weekend stond er een zware uitwedstrijd op het programma voor het team van Kees Boomhouwer en Jaap Kwakman. Het ging op bezoek bij de ongeslagen koploper van de Eredivisie, Hellas. Het zou een pittige wedstrijd blijken voor Jong BodyResults/Volendam, dat doorgaans veel moeite heeft in uitwedstrijden. In de basis startten: Stefan Schilder, Jari Boer, Bart Koper, Rick Zwarthoed, Jesper Bramanis, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

Het begin van de wedstrijd was zoals vaker dit seizoen slordig aan Volendammer zijde. Na enkele minuten stond Volendam met 5 – 1 achter. Jesper Bramanis wist 3 keer achter elkaar het net te vinden, maar omdat Volendam goals bleef incasseren, werd de achterstand niet kleiner (9 – 4). Pas bij een achterstand van 13 – 6 zou het tij keren voor de bezoekers. Mede dankzij 3 doelpunten van Mike Peerdeman en Milo Bos kroop Jong BodyResults/Volendam snel dichterbij. Keeper Mike Zwarthoed kreeg kijk op de schoten van de opbouwrij en leek voor even niet te passeren. Het spel zag er snel en goed uit en na 30 minuten gingen de teams rusten bij 18 – 15.

In de tweede helft zette Jong BodyResults/Volendam de goede lijn door. Milo Bos vond 5 keer het net en Diego Jacobs 2 keer. Keeper Mike Zwarthoed maakte nog een paar goede stops en zo pakte Volendam voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong bij 20 – 22. Volendam kreeg een aantal tijdstraffen toebedeeld en werd voor 6 minuten in ondertal gezet. Hierdoor raakte Volendam het momentum kwijt en kreeg Hellas de kans om zich snel te herstellen. De thuisclub deed dit en nam het heft weer in handen. Bij 24 – 22 besloot Hellas de keeper uit het veld te halen en met een extra veldspeler te spelen. Dit pakte goed uit voor de Hagenaren en ze wisten de voorsprong intact te houden. Na 60 minuten was het Hellas dat de punten thuis wist te houden. Eindstand: 32 – 27.

Doelpuntenmakers: Milo Bos (11), Mike Peerdeman (5), Jesper Bramanis (3), Stefan Schilder (3), Bart Koper (2), Diego Jacobs (2), Beau Molenaar (1), Noah van Wieringen, Jari Boer, Rick Zwarthoed, Martijn de Groot, Lars van den Broeck, Tim Jonk, Mike Zwarthoed.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Mike Zwarthoed
Cafetaria Arnold Runner-Up: Milo Bos