Jong BodyResults/Volendam verliest belangrijke wedstrijd van Tachos

maandag 28 januari 2019

Na de zenuwslopende wedstrijd in Emmen was het nu tijd voor de ploeg van Martijn Cappel en Jaap Kwakman om het op te nemen tegen directe concurrent Tachos in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. In de basis startten Martijn de Groot, Noah van Wieringen, Diego Jacobs, Jari Boer, Mike Peerdeman, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

In het begin van de eerste helft wist Volendam een kleine voorsprong te pakken, maar snel kwam Tachos weer langszij. Beide ploegen wisten geen afstand van elkaar te nemen en het spel in de eerste helft was aantrekkelijk. Tachos speelde een aanvallend laag tempo en ging zorgvuldig met de kansen om, Volendam probeerde het tempo hoog te leggen en de tegenstander te overlopen. De stand ging van 3-3 naar 8-8 naar 11-11 en uiteindelijk gingen de ploegen ook volledig terecht met een gelijkspel te kleedkamers in bij een stand van 14-14.

Het begin van de tweede helft was slordig aan de kant van Jong BodyResults/Volendam. Voor het eerst in de wedstrijd liep Tachos drie punten uit naar 15-18. Deze voorsprong wisten ze zelfs uit te breiden naar 18-23. Volendam zette een inhaalreeks in en naderde Tachos tot één punt bij 25-26, maar ze wisten niet langszij te komen. Tachos pakte wederom een grotere voorsprong hierna en gaven deze in de slotfase van de wedstrijd niet meer weg. Uiteindelijk nam Tachos de twee punten mee naar Waalwijk bij een eindstand van 27-31.