Jong BodyResults/Volendam verliest nipt bij Aalsmeer

maandag 17 december 2018

In de laatste competitie speelronde voor de winterstop moest het team van Martijn Cappel het gaan opnemen tegen het opleidingsteam van Green Park Aalsmeer. Jong BodyResults/Volendam, dat nog steeds smacht naar de eerste punten in een uitwedstrijd, zou goede zaken doen als het wist te winnen van de Aalsmeerders. In de basis startten: Stefan Schilder, Milo Bos, Jari Boer, Mike Peerdeman, Diego Jacobs, Beau Molenaar en Michiel van Gils tussen de palen.

De beginfase van de Volendammers was erg sterk. Aalsmeer leek nog niet helemaal wakker en de bezoekers kwamen op een vlugge 0-3 voorsprong. Deze voorsprong kon echter helaas niet doorgezet worden. Aalsmeer kwam gauw langszij en nam daarna het voortouw in de wedstrijd. Na 20 minuten stond de thuisploeg 11-9 voor. Deze achterstand wisten de Volendammers niet meer te verkleinen voor de rust en zij gingen de kleedkamers in met een stand van 15-13.

In de tweede helft stond de Volendamse dekking heel sterk, het was echter de aanval die nog stokte. Langzaam leek Volendam terug in de wedstrijd te komen en tien minuten na rust was de achterstand nog maar één punt bij 16-15. Slordigheid in de aanval zorgde er echter voor dat Volendam de achterstand weer groter liet worden. Zo stond het al gauw weer 20-15 voor Aalsmeer. Vanaf dat punt zette Volendam zijn eindsprint in onder leiding van Mike Peerdeman en probeerde zo nog op gelijke hoogte te komen met Aalsmeer. De slotfase werd nog spannend, maar uiteindelijk was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Eindstand 22-21.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Mike Peerdeman
Cafetaria Arnold Runner-up: Tim Jonk