Jong BodyResults/Volendam verliest nipt van HV Quintus 2

maandag 16 oktober 2017

Na de uitgestelde uitwedstrijd tegen Hercules van vorige week wegens lekkage moesten de Volendammers afgelopen zaterdag om 19.00 uur aantreden tegen HV Quintus. Op papier de nummer 2 van de eerste divisie, waar de Voledammers plaats 4 bezetten.

In de eerste 7 minuten wisten de Volendammers het net niet te vinden. Daar waar Lars Hemmes, een oude bekende van de Volendammers, als keeper voor Quintus op doel stond. Quintus daarentegen scoorde makkelijk en wist de score uit te bouwen naar 0-5 waarna een getergde coach Claus Veerman d.m.v. een time-out het tij probeerde te keren. Na de time-out pakten de Volendammers de draad eindelijk goed op. Onder leiding van een ontketende Mike Peerdeman (6 doelpunten eerste helft) werd aan een inhaalreeks begonnen. Mede dankzij een goed keepende Sam Gros konden de Volendammers het tempo opvoeren en vanuit de snelle tegenaanval wisten zij de achterstand naar 8-9 terug te brengen. De spelers van Quintus hadden in deze fase veel moeite om de snel instartende Volendamse opbouwrij af te stoppen, waardoor er meerdere malen een 7-meter werd gegeven in het voordeel van Jong BodyResults/Voendam. Alle vier 7-meter worpen werden verzilverd door Stefan Schilder. Het scoreverloop bleef gelijkopgaand. Dit resulteerde in een ruststand van 14-15 in het voordeel van Quintus.

In de rust werden de spelers van Volendam door coach Claus en Ronald de Jong op de hun welbekende gevoelige wijze weer op scherp gezet. Dit zorgde vanaf het begin van de tweede helft voor een geconcentreerd scherp spelend Jong BodyResults/Volendam. Na rust was het Tim Jonk die het doel verdedigde. Hij maakte in de eerste tegenaanval gelijk een geweldige stop en een speelde een break perfect op maat aan op Martijn de Groot, die de stand gelijk naar 15 – 15 bracht. Het speeltempo aan beide kanten was hoog. Ook in de tweede helft was de wedstrijd gelijk opgaand.

Ondanks zijn schouderblessure was het Melvin de Jong die met een aantal fenomenale sprongschoten snoeihard het net wist te vinden. Met nog 10 minuten op de klok keken de Volendammers tegen een lichte achterstand aan: 25-27. In deze fase van de wedstrijd was het Beau Molenaar die vanuit de hoek met de meest onmogelijke ballen de stand terugbracht naar 28-28. Naarmate de wedstrijd vorderde werd er harder en ruwer verdedigend. Hierdoor kregen zowel de spelers van Quintus als de Volendammers enkele 2-minuten tijdstraffen. Hier was echter een duidelijk verschil te zien in de geslepen manier waarop het ervaren team van Quintus met de druk omging en het jonge team van Jong BodyResults/Volendam.

Het publiek ging achter de Volendammers staan en met nog 5 minuten te spelen was de stand 28-30. Quintus wist met nog 1 minuut op de klok de stand naar 29-31 te brengen. Met nog 20 seconden op de klok moest er iets geforceerd worden. Er werd man-op-man verdedigend en door een technische fout kon er nog één keer snel uitgebroken worden. Het was Martijn de Groot die met nog 5 seconden op de klok in de break werd neergehaald, waardoor de Volendammers nog een 7-meter kregen. Mark Schilder verzilverde deze laatste 7-meter middels een “veegbal”  die keeper Lars Hemmes totaal verraste. Eindstand: Jong BodyResults/Volendam 30 – 31 HV Quintus 2.

Het publiek bedankte na afloop beide ploegen met een gemeend applaus voor deze spannende handbalwedstrijd waarin alle facetten van het prachtige handbalspel aanwezig waren.