Jong BodyResults/Volendam verliest van DFS Arnhem

maandag 16 september 2019

Jong BodyResults/Volendam stond zaterdag voor de derde competitiewedstrijd van het seizoen. DFS Arnhem reisde af naar sporthal Opperdam voor het Eredivisieduel.

In de openingsfase ging de wedstrijd gelijk op. Aan de hand van Rick Zwarthoed kwam de thuisploeg op een 3-2 voorsprong. Tot 5-5 liep de wedstrijd gelijk op maar hier verloren de Volendammers de grip op de wedstrijd en liepen de Arnhemmers uit tot een 5-12 voorsprong.

Bij een stand van 7-12 pakte Volendam twee keer een twee minuten tijdstraf waarbij Arnhem nog verder uit kon lopen tot een stand van 8-15. Met nog twee minuten te spelen was het verschil inmiddels opgelopen tot negen punten. Bij een stand van 9-18 klonk het rustsignaal.

Michiel van Gils werd in de tweede helft gewisseld voor Sam Gros en zo werd de wedstrijd voortgezet. Echter wist de ploeg van coach Martijn Cappel de wedstrijd niet naar zich toe te trekken en de bezoekers uit Arnhem bleven maar uitlopen. Er vielen de hele wedstrijd teveel gaten in de verdediging en Arnhem wist hier goed gebruik van te maken. Zo liepen de Arnhemmers uit tot een stand van 17-29 met nog vijftien minuten te spelen. Het scoreverloop van de wedstrijd verliep het laatste kwartier hetzelfde en bij een stand van 23-40 klonk het eindsignaal.

Jong BodyResults/Volendam - DFS Arnhem 23-40 (9-18).