Jong BodyResults/Volendam verliest van kampioen Houten

maandag 11 maart 2019

Na de grote nederlaag was er afgelopen weekend weer een kans voor de ploeg van Martijn Cappel, Marco Beers en Jaap Kwakman om zich officieel veilig te spelen in de Eredivisie. Tegenstander die op bezoek kwam was niet de minste, namelijk de kersverse kampioen van de Eredivisie Stipt Payroll/Houten. In de basis startten: Stefan Schilder, Noah van Wieringen, Jesper Bramanis, Rick Zwarthoed, Jari Boer, Beau Molenaar en Michiel van Gils in de goal.

In de openingsfase ging het ruim tien minuten gelijk op tussen beide ploegen. Bij een stand van 6-6, was het Houten dat voor het eerst weg wist te lopen bij de Volendammers. De Volendamse dekking kreeg geen grip op de schutters en ook de keeper aan Volendamse zijde had hier geen antwoord op. Hierdoor liep Houten snel uit naar 7-12. Volendam wist zich in de eerste helft niet meer te herpakken en hierdoor kon Houten gemakkelijk uitlopen en met een ruime voorsprong de rust in gaan; 13-20.

In de tweede helft probeerde Jong BodyResults/Volendam nog terug te komen in de wedstrijd door over te schakelen naar een vijf-één dekking. Dit verraste Houten en via goals van Stefan Schilder wist Volendam terug te komen tot 20-25. Houten schakelde echter een versnelling door en liep weer snel uit naar 21-30. Via goals van Rick Zwarthoed en Beau Molenaar wist Volendam nog een keer op 25-30 te komen, maar hierna speelde Houten de wedstrijd redelijk gemakkelijk uit. Eindstand: 33-37.

Volgende week speelt Jong BodyResults/Volendam de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen hekkensluiter Aristos. Hier krijgt Volendam de gelegenheid om zich veilig te spelen voor de Erevisie van volgend seizoen.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Stefan Schilder
Cafetaria Arnold Runner–up: Beau Molenaar

Jong BodyResults/Volendam – Stipt Payroll/Houten 33-37 (13-20).
Scores Jong BodyResults/Volendam: Stefan Schilder (10), Rick Zwarthoed (9), Beau Molenaar (5), Milo Bos (3), Jesper Bramanis (1), Robbert Schilder (1), Jari Boer (1), Bart Koper (1), Martijn de Groot (1), Sil van Eijk (1),