Jong Bodyresults/Volendam verliest van koploper Eerste Divisie

maandag 13 februari 2017

Na de knappe uitoverwinning bij DIOS van vorige week, had het team van Nico Admiraal en Ron Parre afgelopen weekend de kans om als 2e te eindigen in de derde periode. Dit zou betekenen dat de Volendammers de periodetitel zouden bemachtigen als de nummer 1 in de periode, BFC, kampioen wordt. BFC staat momenteel bovenaan in de Eerste Divisie en was tevens de tegenstander van Volendam in deze laatste wedstrijd van de derde periode. Aan de kant van Jong Bodyresults/Volendam maakte rechteropbouw Mike Peerdeman zijn rentree na een enkelblessure.

De wedstrijd ging van start en het tempo lag gelijk hoog. BFC pakte snel de voorsprong, maar de thuisploeg was constant in de achtervolging en liet de Limburgers niet uitlopen. Beide verdedigen stonden sterk. Die van BFC in een offensieve 3-2-1-dekking en die van Volendam in een hard werkende 6-0-dekking. Hierdoor wist geen van beide ploegen veel doelpunten te maken en bleef de score in de eerste helft beperkt. Een ruststand van 10-12 werd bereikt.

In de tweede helft ging het scoren beide teams makkelijker af. Middenopbouw Stijn Voogt nam de thuisploeg bij de hand in de achtervolging en na enkele minuten stond het gelijk bij 14-14. Volendam kreeg een onnodige 2-minuten straf die de uitploeg slim benutte. De voorsprong werd weer vergroot naar 4 punten. De Volendammers gaven echter niet op en gedurende de hele tweede helft fluctueerde te achterstand tussen de 5 en 2 doelpunten. Het was van beide kanten een goede wedstrijd met mooie doelpunten en bij vlagen goed handbal. Na 60 minuten was het uiteindelijk toch BFC dat terecht aan het langste eind trok. Eindstand: 25-30

Coach Nico Admiraal na afloop: “Dit was de kans om een eventuele periodetitel te bemachtigen. Alleen moet je ook eerlijk zijn dat het tegen een team zoals BFC in deze vorm moeilijk is. Desalniettemin lagen er zeker kansen en als we in de afronding iets nauwkeuriger waren geweest, had de score zomaar anders kunnen zijn. We zullen de komende weken hard moeten blijven werken om nog wat plaatsen te kunnen stijgen, maar met de inzet die ik vandaag grotendeels heb mogen zien, ben ik er van overtuigd dat het nog een mooi slot wordt van de competitie.”