Jong BodyResults/Volendam verliest van Lions 2, maar verstevigt positie

maandag 04 maart 2019

Met drie opeenvolgende overwinningen, heeft de ploeg van Martijn Cappel en Marco Beers de afgelopen weken goede zaken gedaan omtrent lijfsbehoud in de Eredivisie. Een overwinning op OCI-Lions 2, of een nederlaag voor Herpertz Bevo Hc 2 zou de opleidingsploeg zo goed als zeker stellen van het ontlopen van de degradatie nacompetitie. In de basis startten: Stefan Schilder, Noah van Wieringen, Diego Jacobs, Rick Zwarthoed, Milo Bos, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed tussen de palen.

De eerste helft verliep vooral aanvallend stroef. Jong BodyResults/Volendam had moeite met de offensieve dekking van de Limburgers. De Limburgers hadden zelf echter ook moeite met een antwoord vinden op de fysieke dekking van de Volendammers met daarachter een goed keepende Mike Zwarthoed. Aan beide kanten werden weinig doelpunten gescoord, maar uiteindelijk waren het de Limburgers die met de voorsprong de rust in gingen bij 11-7.

In de tweede helft ging Volendam slecht van start. Door een aantal slordige technische fouten liep Lions al snel uit naar 15-7 en enige hoop op een overwinning leek verdwenen bij de Volendammers. Het lukte Jong BodyResults/Volendam niet om de knop om te zetten en ook in de verdediging lieten zij nu steken vallen. Hierdoor liep de thuisploeg gemakkelijk uit en hielden zij uiteindelijk overtuigend de punten in eigen huis. Eindstand 30-18.

Omdat concurrent Bevo 2 in eigen huis met 26-27 verloor van E&O, staat Jong BodyResults/Volendam nu vier punten los van de nacompetitieplaats (11e plaats). Met nog twee wedstrijden te gaan kan Bevo alleen nog een gelijk aantal punten als de Volendammers. Het doelsaldo van Bevo is echter 39 punten slechter dan dat van Volendam, dus de Volendammers voorbij gaan op de ranglijst lijkt een lastige opgave te worden.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Diego Jacobs
Cafetaria Arnold Runner-up: Mike Zwarthoed