Jong BodyResults/Volendam verovert 3e positie in Eerste Divisie.

maandag 02 oktober 2017

Na twee nipt gewonnen wedstrijden en een verloren wedstrijd tijdens het Volendamse kermisweekend, was de competitiestart tot dusver niet slecht te noemen voor het team van Claus Veerman. Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen het ervaren FIQAS/Aalsmeer 3 op het programma. De jonge Volendammers hebben altijd veel problemen met het slimme spel van de vedettes van Aalsmeer. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. In de basis startten Tim Jonk, Stefan Schilder, Milo Bos, Sven van Vuren, Mike Peerdeman, Beau Molenaar en Rick Zwarthoed. Verdedigend werd Melvin de Jong ingebracht voor de ervaring in het middenblok.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Het tempo lag hoog en bij elk doelpunt van Aalsmeer was Jong BodyResults/Volendam binnen no-time aan de andere kant van het veld om aan hun aanval te beginnen. De oudere spelers van Aalsmeer hadden hier overduidelijk moeite mee. De Volendammers pakten een voorsprong van 7 – 5 en door een aantal mooie goals van Mike Peerdeman bouwden zij deze uit naar 14 – 9. Mede dankzij klasse keeperswerk van Tim Jonk, werd het aantal doelpunten tegen laag gehouden. In de laatste minuten voor rust begonnen de scheidsrechters plotseling volledig onnodig met tijdstraffen te strooien, waardoor beide teams veelal in ondertal in het veld stonden. Na een chaotisch slot van de eerste helft was de ruststand 15 – 12.

Na rust probeerden de Volendammers het tempo weer hoog te leggen, maar in deze fase wist Aalsmeer goed bij te blijven. Beide ploegen raakten gefrustreerd door het slechte optreden van het scheidstrechters koppel en wederom stonden beide ploegen te vaak onnodig met 5 man in het veld. Aalsmeer kroop dichterbij tot 20 – 18 en verkleinde later de achterstand zelfs met 1 punt bij een stand van 23 – 22. In deze fase was het echter Mike Zwarthoed die een aantal goede reddingen verrichte en aan de andere kant was het Milo Bos die makkelijk het net vond. Jong BodyResults/Volendam bouwde de voorsprong uit en hierna kwam de overwinning niet meer in gevaar. Na 60 minuten en 13 tijdstraffen verder, was de eindstand 29 – 23 in het voordeel van de thuisploeg.

Jong BodyResults/Volendam pakt hun derde overwinning dit seizoen en stijgt naar de 3e positie in de competitie.