Jong BodyResults/Volendam wint overtuigend in Leidschendam

dinsdag 31 oktober 2017

Na de teleurstellende start van de tweede periode, kreeg de ploeg van Claus Veerman de kans om zich uit bij EHC te revancheren voor de thuisnederlaag tegen Sittardia. Met de rentree van Bart Koper in het jonge tweede team had de Volendamse coach een sterke troef achter de hand. Basisteam: Martijn de Groot, Diego Jacobs, Sven van Vuren, Mike Peerdeman, Beau Molenaar, Rick Zwarthoed en Mike Zwarthoed.

In het begin van de wedstrijd wist de Volendamse ploeg een kleine voorsprong te pakken op een van de laagvliegers in de Eerste Divisie. Het spel van de Volendammers was hier en daar nog wat slordig, maar het tempo lag zeer hoog. Vanuit dit hoge tempo wist Martijn de Groot vanuit de snelle tegenaanval voor veel gevaar te zorgen. In deze fase was de afstemming tussen keeper en dekking niet goed genoeg en wisten de schutters van EHC te makkelijk het net te vinden. Na wat omschakelingen in de dekking, kreeg Jong BodyResults/Volendam meer vat op de schutters en bouwde het de voorsprong uit voor rust. Na 30 minuten gingen beide teams de kleedkamer in met een ruststand van 15 – 21 in het voordeel van de Volendammers.

In de tweede helft was het Sam Gros die het doel van de Volendammers verdedigde. De uitploeg legde het tempo wederom hoog en EHC had moeite om mee te komen. Langzaamaan bouwde Jong BodyResults/ Volendam de voorsprong uit. Vooral Bart Koper wist in deze fase gemakkelijk het net te vinden met een aantal goede schoten vanuit de tweede lijn. De voorsprong werd als snel vergroot naar 10. Volendam werd wat gemakzuchtig in de dekking, wat tot een aantal tijdstraffen leidde. En in de aanval begonnen de Volendammers te veel open kansen te missen. EHC wist hierdoor de achterstand te verkleinen naar 6 punten. Toen de dekking weer compleet was, scoorden de Volendammers een paar keer gemakkelijk uit de snelle break via linkerhoek Stefan Schilder. De voorsprong werd snel weer vergroot naar 10 punten en deze kwam geen seconde meer in gevaar. Na 60 minuten stond er een overtuigende stand op het scorebord.

EHC 31 – 41 Jong BodyResults/Volendam