Jongens A en C naar NVB-Cup in Nordhorn

Jongens A en C naar NVB-Cup in Nordhorn

dinsdag 18 april 2017

Het afgelopen paasweekend waren het de toekomstige jongens B-jeugd en de toekomstige jongens A-jeugd (met enkele versterkingen) die afreisden naar Nordhorn voor de NVB-Cup. Bovengenoemde ploegen speelden mee in de U15- en U17-categorie. In de U15-categorie werden 6 wedstrijden gespeeld verdeeld over 2 dagen en ik de U17-categorie 8 wedstrijden over 3 dagen. 

De eerste wedstrijden werden gespeeld in de vroege morgen van zaterdag. U17 startte tegen de jeugdselectie van België en U15 tegen Hurry-Up. Voor U17 bleek deze tegenstand te groot en zij konden de eerste wedstrijd niet spannend maken met een nederlaag als gevolg. U15 ging juist sterk uit de startblokken en pakte gelijk een grote overwinning van 27-12. De tweede wedstrijd van U17 tegen Bregenz Handball was al van een beter niveau, maar de tegenstand bleek nog steeds te groot. Ook deze wedstrijd ging verloren. U15 speelde tegen het gelijkwaardige HC Lingen en speelde na het grootste gedeelte van de wedstrijd voor te hebben gestaan, uiteindelijk toch ietwat teleurstellend gelijk (18-18). De derde wedstrijd van de zaterdag speelden beide teams tegen de gastheer HSG Nordhorn. U17 verloor nipt met 1 punt (17-18) na een spannende wedstrijd en U15 won overtuigend met 14-30. De laatste wedstrijd van de zaterdag was voor U17 tegen HSG Nienburg. Ook dit werd een bloedstollend spannende wedstrijd die uiteindelijk wederom met 1 punt verloren ging (20-19). De laatste twee wedstrijden boden perspectief voor U17 en U15 ging als koploper van de poule de zondag in.

Voor de zondag stonden dezelfde tegenstanders op het programma. U15 won weer gemakkelijk van Hurry-Up en U17 legde het af tegen het team van België. Ook Bregenz Handball was in de tweede wedstrijd voor U17 te sterk. De tweede wedstrijd van U15 beloofde de belangrijkste wedstrijd te worden en ook gelijk te strijd om de eerste plaats in de poule. HC Lingen begon een stuk sterker dan Volendam en stond in de rust met 7 punten voor. Volendam U15 begon echter aan een sterke comeback in de tweede helft en kwam enkele minuten voor het einde op gelijke hoogte. In de slotfase was het echter HC Lingen dat aan het langste eind trok en zo kwam Volendam op de tweede plaats in de poule terecht (20-21). De laatste wedstrijd van U15 tegen HSG Nordhorn werd professioneel uitgespeeld en zo eindigde Volendam in de poule op een tweede plaats. In de derde wedstrijd van Volendam U17 werd tegen HSG Nordhorn gespeeld. Volendam speelde ondanks alle vermoeidheid en pijntjes beter dan in alle voorgaande wedstrijd. Een voorsprong werd vroeg in de wedstrijd gepakt en deze hebben ze de hele wedstrijd niet meer weg gegeven. Dit resulteerde in de eerste overwinning voor Volendam U17 (13-16). Met het einde van deze wedstrijd kwam ook een einde aan de wedstrijden van de zondag.

Maandag stond er nog één wedstrijd op het programma voor Volendam U17 en dan kwam het toernooi tot een einde. Deze werd gespeeld tegen HSG Nienburg. In deze wedstrijd was goed te zien dat de kan leeg was bij de meeste jongens. De vermoeidheid speelde op en veel jongens hadden pijntjes en lichte blessures. De wedstrijd ging verloren met 16-25 en zo kwam er een einde aan de NVB-cup. Volendam U17 eindigde op een 4e plaats en Volendam U15 op een 2e. Tot slot werden keeper Kevin Oud en rechteropbouw Tom Zwarthoed nog gekozen voor het All-Star team in de U15 categorie.