Jongens A1 haalt uit tegen EHC

maandag 26 november 2018

Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 nam het afgelopen zondag op tegen EHC uit Leidschendam. Deze tegenstander stond na tien wedstrijd puntloos onderaan de ranglijst. De meegereisde ouders hoopten dan ook getuige te zijn van een overwinning en ook de spelers waren weer toe aan een goed resultaat. Na evenzoveel wedstrijden hebben de Volendammers namelijk drie punten verzameld, met een overwinning en een gelijkspel.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Volendam de leiding en stond na vier minuten al op een 0-4 voorsprong. Er werd op hoog tempo gespeeld, de break-out liep goed en er werden mooie ballen naar de cirkel gespeeld. Dit in combinatie met een zeer sterk keepende Jari Bal maakte dat de Volendammers bij rust met 9-16 voor staan.

De wedstrijd bood de mogelijkheid om een en ander uit te proberen. Trainers Martijn Cappel en Terry Coesel besloten om in de tweede helft bij iedere aanval de keeper te wisselen voor een veldspeler. Hierdoor zou Volendam steeds met zeven veldspelers komen te staan.

Hoewel dit de tegenstander de kans gaf een aantal keren in het lege doel te gooien, waren het vooral de Volendammers die van deze situatie profiteerden. Het bood Lars van Driel en Jelmer de Vries namelijk veel ruimte om te scoren. Hun vele doelpunten droegen bij aan de uiteindelijke 21-38 overwinning.

Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien waarin verdedigend hard is gewerkt door de mannen en ze aanvallend lekker vrijuit konden handballen. Om toch een beetje kritisch te blijven mogen de heren wel wat scherper worden in de afronding. Er worden nog teveel vrije kansen gemist, ze hadden makkelijk vijftig kunnen scoren. Al zijn 38 doelpunten natuurlijk ook al vrij veel!

Volgend weekend zijn de mannen vrij. Op 8 december gaat de competitie weer verder voor de Volendammers, als zij het om 19 uur in sporthal Opperdam opnemen tegen HV Quintus. Zij zijn de huidige nummer dertien in de competitie.