Jongens B1 gekwalificeerd voor Nederlands Kampioenschap

Jongens B1 gekwalificeerd voor Nederlands Kampioenschap

woensdag 10 april 2019

De Jongens B1 van HV KRAS/Volendam heeft zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap van hun leeftijdscategorie. De ploeg van trainer Marco Woltersom bemachtigde in de reguliere competitie een vierde plaats bij de ploegen die zonder dispensatie spelen. Zodoende komen de Volendammers aankomend weekend in actie tijdens dit prestigieuze toernooi in de Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Woltersom is trots op zijn mannen. “We speelden in een competitie waarin vijf ploegen dispensatiespelers in konden zetten. Dit waren vaak oudere en sterkere jongens. Zelf hebben wij vijf spelers uit de C-jeugd mee en zijn daarmee een erg jong team. Desondanks hebben de jongens zich uitstekend geweerd tegen deze ploegen. De meeste van ons hebben zich snel ontwikkeld en mochten soms al proeven aan het niveau van de A-jeugd.''

Aankomende zaterdag reizen de Volendammers af naar de Sporthallen Zuid. Daar zullen zij het in Groep B opnemen tegen Snelwiek, Olympia’89/DOS’80 en Green Park Aalsmeer. Wanneer de Volendammers zich plaatsen voor de kruisfinales treffen zij een tegenstander uit Groep A. Deze bestaat uit Herpertz Bevo HC, HV Quintus, JD Techniek/Hurry-Up en HV Hellas. “De doelstelling is natuurlijk Nederlands Kampioen worden. Daarnaast hebben wij nog wat goed te maken tegen Aalsmeer. We hebben tot twee keer toe nipt van ze verloren. Wanneer wij ons plaatsen voor de kruisfinales ben ik tevreden maar we gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare en dat is het kampioenschap.”

Het NK voor de B-jeugd start op 13 april om 9.30 uur met een wedstrijd van de damesjeugd. In de tweede speelronde start KRAS/Volendam om 10.15 uur tegen Snelwiek. Onderstaand het voorlopige programma van de groepsfase voor KRAS/Volendam.

THUISPLOEG UITPLOEG TIJD LOCATIE
Snelwiek KRAS/Volendam 10:15 Hal 2
KRAS/Volendam Olympia'89/DOS'80 11:45 Hal 2
KRAS/Volendam Green Park Aalsmeer 13:15 Hal 2