Jongens D1 kampioen na klinkende overwinning

dinsdag 23 mei 2017

Het was een zwaar zaalseizoen geweest voor de Jongens D1. De ploeg van coaches Randy Duin en Melvin de Jong was te hoog ingedeeld in het zaalseizoen en derhalve werden zij in het buitenseizoen een niveautje lager gezet. Dit bracht nieuwe moed in de ploeg en al snel merkten zij dat ze ondanks de nederlagen in de zaalcompetitie gegroeid waren als team. De eerste twee wedstrijden werden glansrijk gewonnen en vervolgens werd er teleurstellend een wedstrijdje gelijk gespeeld. De ploeg herpakten zich en de twee wedstrijden daarna werden weer gewonnen. Dit alles resulteerde in een kampioenswedstrijd tegen Hauwert D1, de nummer 2 van de competitie, die afgelopen weekend in de Opperdam gespeeld werd.

De wedstrijd ging van start en beide teams leken erg zenuwachtig. Bij Volendam werd de bal in de eerste paar aanvallen klunzig verspeeld en zo kon de uitploeg op een 1-2 voorsprong komen. Maar Volendam kwam langszij en door een prachtige valworp van Kees Sier kwam het team op een 4-2 voorsprong. Hauwert probeerde nog mee te komen met de thuisploeg, maar de geweldig keepende sluitpost van Volendam, Sven Mors, leek haast niet te passeren voor de tegenstander. Volendam liep uit naar een stand van 8-4 met rust.

Na rust leek de thuisploeg geen gas terug te nemen. Marco Steur en Timo van Boxtel scoorden en vergrootten de voorsprong naar 10-4. Vervolgens was het Luc Keizer die zijn kans schoon zag om maar liefst 3 keer achter elkaar te scoren. Hierna was het Arrie Kwakman die met een schitterend schot de kruising van het doel vond en de voorsprong uitbreidde naar 14-4. De jongens waande zich al even kampioen en verloren een beetje de concentratie. Hierdoor kon Hauwert nog terug komen naar 15-9. Jasper de Groot liet het echter niet verder komen dan hier en was 3 keer trefzeker vanaf de cirkel. Toen de fluitrechter voor het einde van de wedstrijd floot stond er een stand van 19-12 op het scorebord en mochten de jongens D1 van KRAS/Volendam zich kampioen noemen!