Jongens D1 leren afzien en de kneepjes van het beachhandbal

Jongens D1 leren afzien en de kneepjes van het beachhandbal

vrijdag 31 mei 2024

Afgelopen dinsdag trotseerden de jongens van de D1 de gure weersomstandigheden om kennis te maken met beachhandbal. Ondanks de kou en de regen lieten zij zich niet uit het veld slaan en stonden zij vol goede moed klaar om van trainer Jelmer de Vries de beginselen van deze uitdagende sport te leren.

De training begon op een zorgvuldig aangelegd veld met opgezette doeltjes. Trainer Jelmer demonstreerde verschillende technieken, waaronder het vliegertje, het valschot, de pirouette en het blok. Hoewel deze oefeningen eenvoudig leken, bleek de praktijk toch een stuk lastiger. De jongens hebben veel gelachen om de gekke acties, de ballen die in bomen vlogen en de valpartijen in het zand.

Het afsluitende partijtje begon al meer op echt beachhandbal te lijken. Speciale technieken werden toegepast, de keeper liet mooie reddingen zien, en de eerste geslaagde pirouettes leidden tot doelpunten. Bovenal was er veel plezier en teamspirit te zien.

Coach Jelmer had vooraf gehoopt op een zonnige training met een afsluitende duik in het water, maar na het eindsignaal wilden de jongens maar één ding: snel naar huis en onder de warme douche.

Coach Jelmer: "Ondanks het barre weer hebben de jongens een waardevolle en plezierige ervaring opgedaan. We hopen dat er ooit een echt beachhandbalveld gaat ontstaan".

Over twee weken krijgt de D1 een herkansing en hopen we op beter weer. Daarna volgen twee beachtoernooien, wat volop kansen biedt om in het zonnetje te spelen. De jongens hebben nu al laten zien wat doorzettingsvermogen en teambuilding is, en we zijn trots op hun inzet en doorzettingsvermogen.


WIl je meer weten over beachhandbal bij HV KRAS/Volendam klik hier

Wil je zelf ook een keertje beachhandballen, geef dit door aan je coach of geef je wensen aan bij een van de commissieleden van de vereniging. Klik hier en vind hun contactgegevens.