Kampioenschap Garage Kil/Volendam Dames 1 na uitzege weer stapje dichterbij

maandag 19 maart 2018

De tegenstander van afgelopen zaterdagavond, Gastvrij Wijhe, was met een goede reeks bezig. Er was nog geen één wedstrijd in 2018 verloren, dus de dames waren gewaarschuwd. De thuiswedstrijd werd ruim gewonnen met 30-21 maar een uitwedstrijd zonder hars blijft toch altijd onvoorspelbaar. De Volendamse dames sloegen zich er prima doorheen en boekten een prima 23-25 overwinning.

Om 20.25 uur floten de scheidsrechters voor het begin van de wedstrijd en de Volendamse dames gingen razendsnel van start. Binnen 7 minuten stond de stand op 1-6, de dames waren geconcentreerd, verdedigden prima en schoten de kansen binnen. Net toen het meegereisde publiek dacht dat het lekker ging, liet Wijhe zien waarom ze het de laatste wedstrijden zo goed doen. Volendam miste een aantal kansen en Wijhe strafte dit heel vakkundig af door aan de andere kant wel het net te vinden. In de laatste fase van de eerste helft konden zij het verschil zelfs tot 1 doelpunt verkleinen en was de ruststand 13-14.

Het spel van de Volendamse dames was prima maar er werden te veel kansen gemist dus dit moest in de volgende 30 minuten echt beter. Het spelen zonder hars mag dan vervelend zijn maar dit mag niet altijd een excuus zijn. In de tweede helft ging het scoren weer wat beter, maar Wijhe bleef goed bij. Op een keer na (bij een stand van 16-16), heeft Volendam steeds voor gestaan al was het met een minimaal verschil. De uiteindelijke zege hebben de dames als team neergezet, er werd gevochten voor elk punt en was het voor de neutrale toeschouwer een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Uiteindelijk voor het Volendamse publiek ook, want het scorebord stond na 60 minuten handbal op 23-25 en was deze belangrijke wedstrijd tot een goed einde gebracht.

De dames blijven door deze overwinning knap op de eerste plaats staan en met nog 2 wedstrijden te gaan komt de promotie naar de 1ste divisie wel heel dichtbij. Toch moeten de Volendammers gefocust blijven. Wat zijn de verschillende scenario's? Aankomend weekend dient er natuurlijk aller eerst gewonnen te worden, indien dit niet lukt, wordt de laatste speelronde van de tweede divisie erg spannend! Stel dat dit wel lukt, dan zijn de dames hoe dan ook afhankelijk van de wedstrijd tussen de nummer 2 (VVW) en nummer 3 (de Tukkers). Indien de dames van VVW winnen, dan valt de beslissing in de laatste speelronde van de competitie. Mochten de Tukkers winnen, dan zouden de Volendamse dames bij winst zaterdag avond al kampioen worden.

Wat er in elk geval moet gebeuren zijn de punten tegen SEW 2 thuis houden en daar gaan de dames alles aan doen! Op zaterdag 24 maart, begint de wedstrijd om 19.00 uur  tegen SEW 2 in opperdam oud. De dames zouden het geweldig vinden als iedereen hun komt aanmoedigen. Hopelijk tot dan!