Keepster Femke Reus: "Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen"

Keepster Femke Reus: "Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen"

vrijdag 31 mei 2024

Femke Reus heeft haar commitment verlengd bij Garage Kil Volendam. De drieëntwintigjarige keepster van KRAS/Volendam Dames 1 speelde een cruciale rol in de laatste maanden van het afgelopen seizoen, en de club is dan ook verheugd dat ze besluit om bij het team te blijven.

Femke vertelt:

“Ik ben begonnen met handballen bij Excelsior, een gezellige club bij mij in de buurt in Grootebroek. Op jonge leeftijd ben ik overgestapt naar SEW. Daar speelde ik tot de selectie van Dames 1, maar toen ik daar niet veel aan spelen toe kwam en ik niet aan hun voorwaarden kon voldoen vanwege mijn werk, was ik klaar voor een avontuur elders. Garage Kil/Volendam bleek al snel een goede match. Ik heb geen spijt van mijn keuze; bij Volendam is alles goed geregeld en de meiden zijn leuk. Bovendien kan ik het handballen goed combineren met mijn werk als verpleegkundige in de zorg.”

Hoofdtrainer Debbie Bont voegt toe:

"Wij zijn ontzettend blij dat Femke ervoor heeft gekozen om bij Volendam te blijven spelen. Vooral aan het einde van het afgelopen seizoen heeft zij haar waarde en potentie laten zien, en wij kijken ernaar uit om met haar samen te werken. 
In ons nieuwe programma met de nieuwe staf kunnen wij extra trainingen overdag aanbieden, dus kunnen speelsters zoals Femke, die bijvoorbeeld naast het handballen ook werkt, extra trainingen krijgen als het uitkomt en zij dat willen. Dit is iets wat wij aanbieden omdat wij het respecteren en steunen als onze speelsters ook een maatschappelijk carrière nastreven en ik de mogelijkheid in de club heb om mijn volle tijd aan de dames 1 te besteden."

Femke vervolgt:

“Ik vind het ook gaaf dat de keeperstrainingen bij de club verder doorontwikkelen met de komst van meer keeperstrainingen. Ik verwacht dan ook dat stap voor stap het damesprogramma van Volendam beter wordt. Ik heb heel veel zin in het komende seizoen. We beginnen trouwens over een week, eindelijk!”

HV KRAS/Volendam is verheugd dat Femke kiest voor ons programma! Goed nieuws voor iedereen die het oranje een warm hart toedraagt.


Wil je meer weten over het programma van Garage Kil/Volendam? neem dan contact op met Debbie Bont: d.bont@handbalvolendam.nl

Heb je talent?

Ook zijn de talentontwikkelingsprogramma's van de damesteams van de vereniging volop in ontwikkeling. Mocht je de ambitie hebben om, net als Femke, in het eerste team van Volendam te komen, dan kun je informeren naar onze trainingsmogelijkheden bij Hoofdjeugdopleiding Martijn Cappel: m.cappel@handbalvolendam.nl