Kees Tol Glas / Meiden A1 sluiten af met klinkende zege op Vido

maandag 09 april 2018

Uit tegen Vido waar eerder dit seizoen een gelijkspel op zijn plaats was, maar wij met een punt verlies naar huis konden, was Kees Tol Glas / Meiden A1 dit weekend gebrand om te winnen. Het was dan ook snel 3-0 voor onze dames, waarbij Kim de Waal, Lisa Kwakman en Ilse Smit in een mooie break al lekker op dreef waren. Maar ook weer snel werd het echter 3-3, mede door een penalty. De dames lieten dit niet op zich zitten en maakten er, door de goede samenwerking met zowel Frances Schilder als Romy Antunes op de cirkel, weer 7-3 van. Vido wist alleen te scoren vanuit een penalty naar 7-4. Daarna vielen de doelpunten over en weer, wisten ook Tamara de Vries en Charlotte Kras prachtig vanuit de hoek het doel te vinden, waarbij Vido de derde en vierde penalty kreeg. Emma Steur wist de derde penalty te stoppen. Bij de stand van 10-10 met nog een paar seconden op de klok was het Vido dat de 5e penalty kreeg maar ook deze wist Emma Steur te stoppen. De rebound belandde in het net, maar het rustsignaal had reeds geklonken, zodat de stand 10-10 bleef.

Na de rust was het KRAS/Volendam dat de scepter zwaaide. Van 11-10 wisten wij de stand uit te bouwen naar een voorsprong van 20-12, waarvan 1 penalty, waarbij Kelly Sijmonsbergen een gele kaart kreeg. Daarna kreeg Vido 2x de kans met een 6e en 7e penalty, maar ook deze werden door Emma Steur gestopt. De rebound ging er helaas alsnog in, zodat de stand 20-13 werd. Er volgde een wat rommelige fase in de wedstrijd met een 2-minutenstraf voor Romy Antunes, July Kemper en Tamara de Vries, waarbij de 8e penalty voor Vido werd gegeven. Ook deze werd weer door Emma gestopt. July Kemper en Kelly Sijmonsbergen knalden er ook nog een paar doelpunten in, mede door het goede cirkelwerk van Romy Antunes en Frances Schilder, zodat de eindstand 27-18 voor Volendam werd.