Kees Tol Glas / Meiden A1 wint van Geel Zwart

maandag 19 februari 2018

Na grote verliezen in het bovenste deel van de poule, en nipte verliezen in het onderste deel van de poule, wist Kees Tol Glas / Meiden A1 dat het kon winnen vandaag. Uit tegen Geel Zwart werd pas in de laatste minuten verloren met 32-29, dus vandaag moest het gaan gebeuren. Het begon dan ook meteen fanatiek en de scores vielen over en weer, met mooie doelpunten van Kim de Waal, July Kemper en Charlotte Kras. Het was in het begin dat onze meiden steeds een puntje achterstand recht moesten zetten, maar na de 5-5 pakte KRAS/Volendam voor het eerst de voorsprong van 6-5, en bouwde deze uit naar een mooie voorsprong van 10-6, door Romy Antunes, Kelly Sijmonsbergen, en invalsters Charmaine Veerman en Jennifer van Beem. Helaas begon het daarna een beetje te rommelen bij de dames en ging het met scoren niet meer zo goed. De verdediging was ook ineens minder, waardoor Geel Zwart de 10-6 wist om te zetten naar 10-11, waarbij Kim de Waal nog een gele kaart kreeg. Gelukkig wisten de meiden de zenuwen te bedwingen, en kwamen weer terug tot 12-11. Romy Antunes kreeg twee minuten, en de stand werd weer gelijk  12-12 door een penalty. KRAS/Volendam was echter niet van plan het vandaag uit handen te geven, dus werd er weer even gescoord, 15-13, en kreeg Tamara de Vries twee minuten. Maar ook met 5 meiden in het veld ging het lekker door  met een hardwerkende Nina Groote op de hoek, zodat we met een 17-14 voorsprong de rust in gingen. Meteen na rust volgde er weer een penalty, welke Emma Steur mooi wist te stoppen. Helaas ging de bal er daarna alsnog in, maar ook KRAS/Volendam  bleef scoren via Ilse Smit, en werd het 19-16. De derde penalty voor Geel Zwart werd weer gescoord, waarbij Frances Schilder een gele kaart kreeg. Frances Schilder maakte op de cirkel echter wel de weg goed vrij voor de meiden, zodat we konden blijven scoren, en uitliepen naar 25-21, ondanks de 2 minutenstraf voor Kim de Waal. Maar toen kreeg Kelly Sijmonsbergen ook 2 minuten, en was de vierde penalty voor Geel Zwart een feit. Het werd met 5 meiden in het veld nog spannend toen het 26-25 werd en vervolgens kreeg Kim de Waal nog een keer 2 minuten, wat het wel heel spannend maakte gezien de stand van 26-25. Emma Steur voorkwam de gelijkmaker door een hele mooie stop te maken. De winst kwam nu wel heel dichtbij, en gelukkig scoorden wij nog drie keer achter elkaar en had Geel Zwart niet genoeg aan het laatste doelpunt, zodat de winst, met de eindstand van 29-26, voor KRAS/Volendam was.