KRAS/Volendam en Los Angeles Team Handball Club, USA bundelen krachten voor Super Globe Kwalificatietoernooi

KRAS/Volendam en Los Angeles Team Handball Club, USA bundelen krachten voor Super Globe Kwalificatietoernooi

zondag 30 juni 2024

De spanning is voelbaar in Los Angeles en Volendam. Los Angeles Team Handball Club, onder leiding van voormalig KRAS/Volendam coach Mark Ortega, heeft een gouden kans gekregen: een wildcard om deel te nemen aan het prestigieuze kwalificatietoernooi voor de Super Globe 2024 in New York en New Jersey. Deze kans biedt niet alleen een sprankje hoop voor het ambitieuze team op internationaal succes, maar opent ook talloze mogelijkheden voor voormalige KRAS/Volendam spelers.


Creatief Ondernemerschap in Handbalwereld

"Mark belde me om een samenwerking op te zetten," vertelt Algemeen Manager Joost Ooms. "We hebben inmiddels ervaring opgedaan met internationale transfers. Met wat creativiteit en lef kunnen we veel bereiken. We hoefde niet lang na te denken en hebben we direct actie ondernomen om voormalige spelers deze kans te bieden. En dat is gelukt! Handball can bring you places!"

Coach Ortega vanuit Ohio: "Het is een unieke situatie en met behulp van ons netwerk in Volendam zullen we een sterk team vormen om competitief te zijn. En natuurlijk, we gaan alleen voor winst," benadrukt Ortega. "Dit gaat verder dan een toernooi; het is een kans om tegen wereldteams zoals Barcelona en Magdenburg te spelen," voegt hij enthousiast toe.

Hij benadrukt ook de unieke kans: een reis naar New York voor de kwalificatietoernooi en bij een winst een volledig betaalde trip naar Caïro, Egypte voor de Super Globe 2024 hoofdtoernooi.


Versterking door KRAS/Volendam

Diego Jacobs, Ephrahim Jerry en Zlatko Pavicevic, drie voormalige spelers van KRAS/Volendam, zullen zich bij LA Team Handball Club voegen voor het kwalificatietoernooi.

"Het moeten voormalige spelers zijn vanwege de regelgeving van de IHF. Dit is eerder gedaan, bijvoorbeeld met Ailly Luciano afgelopen seizoen bij de dames. Spelers zonder spelerslicentie of club kunnen dan formeel in aanmerking komen voor een dergelijke transfer," licht Ooms toe.

Oud speler Diego Jacobs is blij met de kans:

"Het is voor mij een kers op de taart van mijn handbalcarrière. Ik ben onwijs dankbaar dat dit mij overkomt en dat zulke dingen kunnen ontstaan voor spelers. Echt uniek!"

Deze samenwerking versterkt het team aanzienlijk en vergroot de kans op succes. Coach Ortega is verheugd over de toevoeging van deze ervaren spelers, die hun stempel hebben gedrukt op het Nederlandse handbal. HV KRAS/Volendammers zullen de Super Globe wedstrijden met veel enthousiasme volgen.

Succes voor alle deelnemers! En speciaal aan de oud-spelers van HV KRAS/Volendam.


Het IHF Mannen Club Wereldkampioenschap 2024

Het Internationale Handbalfederatie (IHF) Mannen Club Wereldkampioenschap 2024 zal de 18e editie zijn van het jaarlijkse clubwereldkampioenschap in handbal. Het wordt gehouden van 30 september tot 9 oktober in Caïro, Egypte.

Gastland

Het contract met de Saoedische Handbalfederatie werd niet verlengd. In plaats daarvan kreeg de Egyptische Handbalfederatie een contract voor drie edities. Het toernooi zal plaatsvinden in de New Capital Sports Hall in Caïro.

Teams

Negen teams zullen deelnemen aan het toernooi: de winnaars van de continentale toernooien, de verdedigende kampioen, een gastteam en een wildcardteam.

Team Gekwalificeerd als
Duitsland SC Magdeburg Verdedigend kampioen
Egypte Al Ahly Winnaar van de Afrikaanse Handbal Super Cup
Winnaar nog niet bekend Winnaar van het Aziatische Club League Kampioenschap
Winnaar nog niet bekend Winnaar van de Oceanië Handbal Champions Cup
Winnaar nog niet bekend Winnaar van het Noord-Amerikaanse en Caribische Senior Club Kampioenschap
Brazilië Handebol Taubaté Winnaar van het Zuid- en Centraal-Amerikaans Club Handbal Kampioenschap
Spanje Barcelona Winnaar van de EHF Champions League
Winnaar nog niet bekend Gastteam
Winnaar nog niet bekend Wildcard