KRAS/Volendam grijpt na bloedstollende finale naast landstitel

zaterdag 03 juni 2017

HV KRAS/Volendam heeft na een finalewaardige wedstrijd de landstitel moeten laten aan OCI-Lions. Beide teams zorgden voor een gelijkopgaande finale. Tot aan de laatste seconde was het spannend, maar na zestig minuten stonden de Limburgers aan de goede kant van de score: 28-27.

Volendam begon de wedstrijd erg sterk. Het kwam op 2-0 voorsprong via goals van Léon van Schie en Geert Hinskens. Daarna kwam OCI-Lions met een erg sterke fase. Zo kwamen de Limburgers van 2-0 achter naar 5-2 voor. Het was de negende minuut toen Léon van Schie de aansluitingstreffer maakte. Hierna ging de score steeds op en neer. Er bleef telkens één goal verschil zitten tussen de twee ploegen. Toen Volendam in minuut twintig twee penalty’s achter elkaar benutte begon het te lopen. De Volendammers stonden 8-6 achter en wisten via Geert Hinskens en Maurits van Buren de score om te buigen in een 8-9 voorsprong. Vlak voor rust stond het 10-10, maar daar was Léon van Schie weer om Volendam op voorsprong te zetten met twee doelpunten op rij. Vlak daarna scoorde OCI-Lions nog twee keer en schoot Geert Hinskens weer een penalty tegen het net. Hinskens wist deze wedstrijd 8 penalty’s te scoren. Toen de scheidsrechter floot voor het rustsignaal, stond het 12-13 voor de oranjehemden.

OCI-Lions kwam na rust snel uit de startblokken, want na 13 seconden trok Joris Baart de score weer gelijk. Na 3 minuten in de tweede helft hadden de Lions vier goals gemaakt en Volendam twee. De score was 17-15 in het voordeel van Lions toen Luka Groff een rode kaart ontving nadat hij een overtreding maakte op Dani Baijens. Volendam kon in de vier minuten dat zij een man meer hadden maar één keer scoren. De score bleef weer op een neer gaan. Jaap Beemsterboer gooide in de achttiende minuut een bal snoeihard op de lat, waarna Lions op de break weer kon scoren. De score was na die goal 22-19. Dani Baijens scoorde op prachtige wijze nog de 22-20. Weer bleef de score op een neer gaan. Soms kon Volendam de achterstand tot één doelpunt verkleinen, maar OCI-Lions gaf hun voorsprong voor de rest van de wedstrijd niet meer weg, hoe hard Volendam ook bleef knokken. De wedstrijd eindigde in 28-27 in het voordeel voor OCI-Lions. Zij grijpen voor het derde jaar op rij de titel, terwijl de Volendammers, ondanks het verlies terug kunnen kijken op een fraai seizoen. Eentje die eindigt met een zilveren medaille en een klein goud randje.

OCI-Lions - HV KRAS/Volendam: 28-27 (12-13). Rode kaart: 35. Luka Groff (OCI-Lions).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Marco Woltersom; Geert Hinskens 9, Léon van Schie 6, Dani Baijens 5, Jaap Beemsterboer 2, Rutger ten Velde 2, Maurits van Buren 2, Jordy Baijens 1, Tom Schilder, Marc Kok, Dico Coesel, Igor Mrsulja, Leon Geus, Jan Josef, Diego Jacobs.

Foto's: Henk Seppen en FotoReza