KRAS/Volendam handbalnieuws 22-10-17

maandag 23 oktober 2017

Meisjes A1 winnen vol overgave van DSS A 1

Zondagochtend vertrokken wij zonder Lisa Kwakman en Nina Groote richting Heemskerk. De dames waren fit en begonnen dan ook fanatiek. Toch was het DSS dat de score opende, maar Volendam was de baas vandaag. Anouk Tuijp moest zich helaas na een paar minuten gewonnen geven vanwege een blessure aan haar bovenbeen. Na de 1-1 van July Kemper is het Volendamse doel niet meer in gevaar geweest, mede door de sterke verdediging van Ilse Smit op de hoek. Romy Antunes en Kim de Waal wisten daarbij samen de middenopbouw en cirkelloopster van DSS goed te blokkeren. De stand kon dan ook uitlopen naar 1-5. Emma Steur kon, mede door de goede verdediging, haar doel lekker bewaken maar DSS kreeg helaas ook een aantal penalty’s mee, waarbij Charlotte Kras en Romy Antunes ook nog tegen een gele kaart aanliepen. Hierdoor kon DSS de stand goed bijhouden tot 7-10. Daarna was het weer even de beurt van onze dames en liepen wij uit naar een mooie ruststand van 9-14 met mooie aanvalsacties van Kim de Waal, Tamara de Vries, Kelly Sijmonsbergen en July Kemper in samenwerking met Frances Schilder, die goede sperren voor ze opzette. Na de rust zat het even helemaal fout in de Volendamse verdediging en mocht DSS terug komen naar een gelijke stand van 14-14, mede door nog een penalty tegen, een gele kaart voor Ilse Smit en een twee minutenstraf voor Frances Schilder. De dames moesten zich echt even zien te herpakken, maar gelukkig werd de 14-15 weer gescoord. Na de 15-15 was Volendam weer de baas en liep de voorsprong weer op naar 15-21. DSS wist er nog meer penalty’s uit te slepen, waarvan er gelukkig ook een op de paal belandde en er een werd gestopt door Emma Steur. Het scoren ging vervolgens een beetje over en weer tussen beide partijen tot de stand van 21-25. De laatste minuten kregen echter Kim de Waal en Charlotte Kras allebei een twee minutenstraf, zodat we de wedstrijd met vier dames in het veld af moesten maken. De stand eindigde daardoor in een 23-25 overwinning, dus de punten mochten dit keer mee naar Volendam.

Jongens C1 herfstkampioen na winst op Nieuwegein

Zondagmorgen 11.00 uur stond in Nieuwegein de beslissingswedstrijd om het herfstkampioenschap voor de heren van de C1 op het programma. Tegenstander Nieuwegein stond nog ongeslagen bovenaan met onder hun KRAS/Volendam met één punt minder. Op het natte en gladde veld werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Jonah Steur scoorde de openingstreffer en Nieuwegein had via een penalty kans op de gelijkmaker, maar de penalty werd gestopt door keeper Damian Veen. Hierna kwam Nieuwegein toch op gelijke hoogte en zelfs op een 2-1 voorsprong. Dit was overigens de enige keer dat zij vóór hebben gestaan. Keeper Damian Veen stopte nog een penalty en hierna liep KRAS/Volendam uit naar een 3-6 voorsprong. De doelpunten werden gescoord door Dave de Waal 2x, Luc Kroon, Brett Koning 1x en Sem Boers scoorde via een penalty. Door Daniël Kant werd het 3-7 en ging KRAS/Volendam rusten met een 5-7 voorsprong. In de rust werden de jongens even toegesproken door de coaches Jordy Baijens en Martijn de Groot. Direct na rust scoorde Nieuwegein nog wel de 6-7, maar door een doelpunt én een benutte penalty van Luc Kroon werd de voorsprong weer vergroot, 6-9. De verdediging van KRAS/Volendam had wat moeite met een opbouwspeler van de tegenpartij. Deze jongen mocht een paar keer achter elkaar scoren, waardoor KRAS/Volendam Nieuwegein weer terug liet komen tot 9-10 (doelpunt voor KRAS/Volendam werd gescoord door Roy Loch vanaf de cirkel). De opbouwspeler kreeg mandekking en hierdoor werd het voor hem moeilijker om te

scoren. In de aanval lieten de jongens van KRAS/Volendam een paar hele mooie acties zien waaruit een paar mooie doelpunten gescoord werden. Hierdoor konden de jongens verder uitlopen naar 11-14 en werd de eindstand 14-17. De doelpunten werden gescoord door Michael Koning 3x, Jonah Steur 2x (waarvan één penalty), Sem Boers en Dave de Waal. Beide keepers Nick Joor en Damian Veen hadden een paar mooie reddingen. Collin Veerman en Jasper de Groot hebben niet gescoord, maar zorgden er wel voor dat de scheidsrechter penalty's moest geven. Coaches en jongens gefeliciteerd met het herfstkampioenschap.