KRAS/Volendam in slotfase onderuit tegen OCI-Lions

maandag 08 april 2019

De eerste thuiswedstrijd van de nacompetitie om de landstitel resulteerde voor HV KRAS/Volendam in een zeperd. Tot tien minuten voor tijd gingen de Volendammers gelijk op met tegenstander OCI-Lions. De Limburgers profiteerden in de slotminuten van de Volendamse inzinking en wonnen uiteindelijk met 25-28.

KRAS/Volendam was in de eerste helft niet altijd even scherp was in de afronding, maar had het geluk dat ook de gasten slordig met de kansen omgingen. Zo werden twee strafworpen gemist en werd Serge Heijnen tot twee keer toe bij een honderdprocentkans terug gevloten wegens een voetfout.

De Volendamse dekking stond redelijk goed en dat zorgde dat doelman Gerrie Eijlers een aantal keren attent kon optreden. Mede dankzij zijn reddingen hielden de teams elkaar in het vizier. Aanvallend nam Robin Jansen de oranjehemden bij de hand en maakte in de eerste helft vier van zijn in totaal zes treffers. Hij schoot Volendam halverwege het eerste bedrijf naar een 8-7 voorsprong. Luttele seconden voor rust greep Lions de leiding: 9-10.

Na de pauze nam Geert Hinskens (zes goals) de thuisploeg bij de hand. Eerst sloeg Lions met 10-13 nog een gaatje, maar daarna transformeerde het duel in een heerlijk gevecht. Tien minuten voor tijd schoot Igor Mrsulja de oranjehemden vanaf de penaltylijn op voorsprong: 20-19.

Vanaf het moment van de voorsprong was de concentratie zoek bij KRAS/Volendam. Lions profiteerde rijkelijk met vier treffers op rij. Even later was de marge met 22-27 zelfs opgelopen naar vijf. Plots was het prima spel van eerder in de wedstrijd weinig meer waard. De Volendammers kwamen niet meer langszij en moesten de overwinning aan de Limburgse gasten laten: 25-28.

Komend weekend is KRAS/Volendam vrij. De zaterdag daarna gaat het op bezoek bij Green Park Aalsmeer, dat met zeven punten aan de leiding gaat in de kampioenspoule. Lions volgt met zes punten. KRAS/Volendam staat derde met drie punten.

HV KRAS/Volendam – OCI-Lions: 25-28 (9-10).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellens; Geert Hinskens 6, Jordy Baijens 6, Robin Jansen 6, Léon van Schie 3, Igor Mrsulja 1/1, Marnix Roos 1, Zarko Curic 1, Tim Claessens, Marc Kok, Leon Geus, Florent Bourget, Jaap Beemsterboer.