KRAS/Volendam tegen rivaal Green Park Aalsmeer

KRAS/Volendam tegen rivaal Green Park Aalsmeer

vrijdag 13 september 2019

KRAS/Volendam speelt zaterdag de derby tegen Green Park Aalsmeer. De ploeg van trainer Hans van Dijk neemt het om 19:15 uur in sporthal De Bloemhof op tegen de rivalen uit de bloemstad.

KRAS/Volendam verloor afgelopen woensdag de tweede speelronde in de BENE-League. Op bezoek bij Hubo Initia Hasselt liepen de oranjehemden haast de hele wedstrijd achter de feiten aan. Na een slechte start kwam de ploeg in de tweede helft terug tot 20-19, maar liep Hasselt tot twee keer toe weer een aantal punten uit. De 34-29 nederlaag was daar het logische gevolg van.

Houten
Ook Aalsmeer liet zich onlangs verrassen in de grensoverschrijdende competitie. In de eigen sporthal keek de ploeg van trainer Bert Bouwer in een duel met The Dome/Handbal Houten met rust al tegen een achterstand van negen punten aan. Aalsmeer kwam enigszins terug, maar ging desondanks met 24-28 onderuit.

De titanenstrijd 
De streekrivalen speelden in de Supercup voor het laatst tegen elkaar. In sporthal The Dome in Houten was KRAS/Volendam lange tijd de bovenliggende partij, maar stond het de Aalsmeerder toe om terug in de wedstrijd te komen. De minimale nederlaag van 28-27 was dan ook een bittere pil om te slikken.

Transfers
Green Park Aalsmeer heeft zich ten opzichte van vorig seizoen met zes namen versterkt. Zo René de Knegt en Bart Mik de overstap van Hurry-Up naar de bloemstad en kwamen Niels de Jong en Max de Maat over van Wematrans Quintus. Ook winkelden de Aalsmeerders bij HV Hellas, de voormalige club van Volendam-trainer Van Dijk. Pepijn Michielsen en Donny Vink werden aangetrokken en staan zaterdag tegenover hun oude leermeester. Ook Volendam-speler Erik Blaauw kent een hereniging. Hij staat zaterdag voor het eerst in competitieverband tegenover zijn voormalige club.

Live
De kaarten voor de de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de kassa van sporthal Bloemhof. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma BENE-League
Zaterdag:
Green Park Aalsmeer - HV KRAS/Volendam
JD Techniek Hurry-Up - The Dome/Handbal Houten
Hubo Initia Hasselt - OCI-Lions
Achilles Bocholt - Herpertz Bevo Hc
Handbal Tongeren - HC Visé BM
HC AtomiX - Sporting Pelt

Foto: Klaas Smit