KRAS/Volendam moet waken voor stunttploeg Green Park Aalsmeer 3

dinsdag 12 maart 2019

KRAS/Volendam treft vanavond in de kwartfinales van de NHV Beker met Green Park Aalsmeer 3 een geslepen tegenstander. De Aalsmeerders draaien doorgaans mee in de subtop van de Eerste Divisie en hebben in voorgaande bekerrondes sterke tegenstanders, waaronder twee teams van KRAS/Volendam, verslagen.

De ploeg van trainer Jeffrey Groeneveld bezet in competitieverband momenteel de vierde plek. Met 33 punten uit 25 wedstrijden doet Aalsmeer het alleraardigst. De ranglijst in de Eerste Divisie wordt aangevoerd door B&B Healthcare/Hercules dat negen punten meer heeft en afstevend op promotie naar de Eredivisie. Olympia '89/DOS '80, in de achtste finales van de NHV Beker nog de tegenstander van KRAS/Volendam, heeft slechts één punt meer en staat op de tweede plaats.

Het bekeravontuur van Aalsmeer begon in de voorrondes met een 21-26 overwinning op Commandeur/VVW. Hierna werd de ploeg uitgeloot tegen Café de Dijk/Volendam Heren 4, dat in de hoofdklasse uitkomt. In sporthal Opperdam wonnen de Aalsmeerders overtuigend met 26-35. In de daaropvolgende ronde werd ook hoofdklasser DEF-Fire/Aristos 2 simpel opzij gezet met 21-37.

Eredivisionisten
In de laatste voorronde van het bekertoernooi trof Aalsmeer opnieuw een team van de rivaliserende club uit het vissersdorp, namelijk Jong BodyResults/Volendam. De ploeg zorgde voor een aardige bekerstunt door in het eigen sporthal De Bloemhof met 27-26 te winnen van de Volendammers en drong door tot het hoofdtoernooi. Voor de achtste finales kwam er met DFS Arnhem opnieuw een Eredivisionist uit de koker. De Aalsmeerders zorgden voor een grote stunt door de Arnhemmers, die momenteel vierde staan in de Eredivisie, met een ruime 29-20 te verslaan.

BENE-League
Tijdens de loting voor de kwartfinales van de NHV Beker werd de stuntploeg gekoppeld aan het eerste herenteam van KRAS/Volendam. Voor de ploeg van trainer Peter Portengen begon het bekertoernooi pas in de achtste finales. Vanwege de deelname aan de BENE-League beschikken de Volendammers over een geplaatste status. In deze ronde werd Olympia '89/DOS '80 relatief eenvoudig met 31-44 verslagen. Vanavond neemt de ploeg het in sporthal Opperdam om 19.30 uur op tegen het derde team van Aalsmeer.