KRAS/Volendam zegeviert in doelpuntrijk duel tegen Sporting Nelo

zondag 05 november 2017

KRAS/Volendam heeft zaterdagavond ook zijn vierde thuisduel in winst omgezet. Tegen Sporting Nelo werd vooral in de tweede helft het verschil gemaakt. In een doelpuntrijkduel zegevierden de Volendammers met 37-32. Met een zesde laats meldden zij zich weer in het linkerrijtje van de BENE-League, met evenveel punten als nummer vier Visé.

De Volendammers danken de overwinning vooral aan een doeltreffende aanval en een uitstekende Dennis Schellekens onder de lat. De doelman maakte in de tweede helft zijn opwachting en pakte een aantal cruciale ballen.

In de eerste helft had het moeite om Nelo-speler Ephrahim Jerry af te stoppen. De international maakte zes van de eerste zeven doelpunten voor de Belgen en legde een aantal fijne balletjes weg achter de Volendamse dekking. De gastheren werden bij de hand genomen door Geert Hinskens (topscorer met elf treffers) en Jaap Beemsterboer (acht doelpunten). Na een 9-6 voorsprong halverwege de eerste helft kwam Volendam in de slotfase toch weer in de problemen. Jordy bepaalde in de slotminuut de ruststand op 15-14.

Tot de 22-21 na de pauze gingen beide teams gelijk op. Een run van vijf treffers op rij, mede dankzij de prima stops van Schellekens, tilde de marge naar zes. Nelo startte daarna een slotoffensief. Van de ruimtes die er in de aanval ontstonden maakten de Volendammers gretig gebruik. De Belgen straften in de slotminuten nog wat gemakzuchtige momentjes aan Volendam-zijde af, maar voor een spannend einde was de marge al te groot.

HV KRAS/Volendam – Sporting Nelo: 37-32 (15-14).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Geert Hinskens 11/4, Jaap Beemsterboer 8, Jan Josef 6, Igor Mrsulja 5/1, Jordy Baijens 4, Rick Zwarthoed 1, Leon Geus 1, Marnix Roos 1, Tom Zwarthoed, Tim Claessens, Jesper Bramanis, Marc Kok.